Storseger i andra raka matchen mot Vita Hästen
Publicerad: 2020-11-25
Under onsdagen vinner Tingsryd andra raka matchen mot Vita Hästen. Detta efter en målrik kväll i Himmelstalundshallen som slutade 3-9.

Tingsryd inledde matchen med hög energi men det var båda lagen som skapade, åtminstone första 10 minutrarna. Efter ett misstag från en hästenspelare tidigt i matchen lyckades Filip Cederqvist bryta pucken och gjorde ett snyggt dragskott in i mål. Efter ett tag drog Vita Hästen på sig matchens första utvisning vilket Oskar Matushkin utnyttjade efter en snygg passning från Cederqvist. Tingsryd visade helt klart självförtroende efter första 10 minutrarna och nästa mål skulle också ske i ett fint powerplay-spel och detta genom Ludvig Elvenes. Med en minut kvar av första perioden tryckte Anton Svensson dit pucken över axeln på Vita Hästens målvakt och man kunde därmed gå till pausvila med en 0-4-ledning.

En fin inledning av Tingsryd i andra perioden där man fyllde på målkontot med ytterligare ett mål genom Jacob Lundegård till 0-5. Bara några minuter senare var ställningen hela 0-6 efter ett tveksamt mål från Jakob Heljemo, ett mål som skulle ringas på innan det kunde bli godkänt. Vita hästen gjorde sitt första mål för kvällen efter dryga 26 minuter spelade och därefter fick hemmalaget verkligen energi och gjorde ytterligare ett mål fem minuter senare. Ställningen var 2-6.

Tingsryd fortsatte sin effektivitet i powerplay och utnyttjade detta genom matchens tvåmålsskytt Filip Cederqvist. Det var inte bara Cederqvist som skulle stå som tvåmålsskytt i matchen, utan även Anton Svensson som tryckte dit pucken till 2-8.

Sista perioden gav oss inte lika många mål men det skulle inte visa sig vara någon fara för Tingsryd att kamma hem en säker seger. Två mål till skulle det bli, ett från båda håll där Tingsryds David Gustafsson gjorde 2-9 och därefter Vita Hästens Jakko Jokinen som blev kvällens sista målskytt där man gjorde 3-9.

Kvällens målkalas slutade med tre poäng till Tingsryd efter en 3-9-seger.

Målskyttar Vita Hästen: Christopher Fish, Niklas Folin, Jaakko Jokinen

Målskyttar Tingsryd: Filip Cederqvist 2, Oskar Matushkin, Ludvig Elvenes, Anton Svensson 2, Jacob Lundegård, Jakob Heljemo, David Gustafsson