Förlust mot Vita Hästen
Publicerad: 2021-01-25
Andra och sista matchen på lagets bortaturné är färdigspelad. Ikväll går Vita Hästen segrande ur matchen med 5-3.

En förstaperiod som visade upp två revanschsugna lag i Himmelstalundshallen. Kvällens första mål skulle komma efter drygt fem minuter när en Tingsrydspelare åkte ut för fasthållning. Då tog hemmalaget tillfälle i akt och det dröjde inte länge innan Filip Cruseman utnyttjade lagets powerplay och tryckte dit 1-0-målet. Vita Hästen fick däremot inte behålla ledningen länge för bara minuten senare skickade Tingsryds Oskar Matushkin iväg ett skott från blå som gick via stolpen och in. Efter två snabba mål var det helt plötsligt 1-1 i matchen. I slutskedet av den första perioden skulle Vita Hästen ta ledningen för andra gången i matchen när Niklas Folin levererade en fin pass fram till Kim Johansson som kunde skicka in 2-1.

Ställningen inför den andra perioden var 2-1 men när mittenakten var slut stod det plötsligt 5-1 till hemmalaget. Det var Vita Hästen som verkligen fick energi och självförtroende i powerplay när man skulle göra ytterligare två mål i numerärt överläge. Tingsryd fick även dem möjlighet i powerplay men det ville sig inte och Vita Hästen drog verkligen ifrån.

Tingsryd kom ut med mer energi i den sista perioden och efter drygt 4 minuter kunde man svara i powerplay när Anton Svensson serverade pucken snyggt till Ludvig Elvenes som fick in 5-2. I slutminuterna valde gästande Tingsryd att plocka målvakten och med bara 34 sekunder kvar reducerade Jonatan Harju till 5-3. Tingsryd hämtade återigen upp i den sista perioden men det räckte inte, utan det var istället Vita Hästen som gick segrande ur matchen med 5-3.

Målskyttar Vita Hästen: Filip Cruseman, Kim Johansson, Emil Lundberg, Jens Holmström, Marcus Fagerudd

Målskyttar Tingsryd: Oskar Matushkin, Ludvig Elvenes, Jonatan Harju