Seger mot Björklöven
Publicerad: 2021-02-10
På onsdagskvällen tog vi emot tabelltrean Björklöven och såg till att gå segrande ur matchen med 4-1.

Det var Björklöven som gick till attack redan i första bytet och satte press på hemmalaget. Men Tingsryd såg till att hänga med i spelet och gav tillbaka på gästerna. Dessutom var det nära ledningsmål för Tingsryd när Felix Olsson skickade in pucken mot mål som styrdes i stolpen. Istället skulle det vara gästerna som såg till att skjuta in ledningsmålet 0-1 genom Alexander Deilert, drygt fem minuter in i matchen. Gästerna fick möjlighet i powerplay två gånger om men Tingsryd såg till att stänga ute pucken. Hemmalaget fick även de sin första möjlighet i powerplay i slutskedet av den första perioden och fick därmed inleda mittenakten i fortsatt numerärt överläge.

Med bara två sekunder kvar av det numerära överläget i den andra perioden såg Felix Olsson till att duka upp för Filip Cederqvist som kunde kvittera framför mål till 1-1.

Tingsryd fick verkligen energi och såg ut att hitta sitt spel efter att man varit hårt pressade av gästerna i den första perioden. Det skulle återigen bli spel i det numrerära överläget för hemmalaget och då såg man till att vända matchen. Detta efter att Rasmus Bengtsson skickade iväg ett skott från blå och efter fin skymning från Norberg och Elvenes satt pucken. Hemmalaget var inte nöjda där och tog tillfälle i akt när Björklöven tappade pucken och Simon Norberg kunde lägga över en pass till Rasmus Bengtsson som avslutade fint i mål. Ställningen inför den sista perioden var 3-1.

I den tredje perioden var det nära ett reduceringsmål för Tingsryd när Roman Semjonov sköt i ribban, och för att vara helt säkra så skulle situationen videogranskas. Bedömningen var puck i ribban och alltså inget mål. Det dröjde inte länge tills dess att Björklöven även svarade med ett ribbskott men ställningen var fortsatt 3-1 till Tingsryd.

Björklöven fick möjlighet i powerplay med drygt fyra minuter kvar av matchen men Tingsryd skulle visa sig vara 100-procentiga även där, trots att gästerna plockade målvakten och spelade sex mot fem. Istället skulle Filip Cederqvist bli tvåmålskytt i matchen när han skickade in pucken i tom kasse.

Målskyttar Tingsryd: Filip Cederqvist 2, Rasmus Bengtsson 2

Målskyttar Björklöven: Alexander Deilert