Förlust mot Kristianstad
Publicerad: 2021-09-03
Ikväll tog vi emot Kristianstads IK som var numret större i försäsongens fjärde träningsmatch. Matchens slutresultat skrivs till 0-4.

Kristianstad startar klart bäst och lyckas få ett tidigt ledningsmål. Efter det har vi lite puck i anfallszon utan att lyckas komma till några farliga avslut. Kristianstad försvarar sig bra och vänder effektivt spelet på oss gång på gång. Det resulterar i att de får tryck i vår zon och ytterligare ett mål innan pausvilan.

Period siffror 0-2

Andra perioden följer i samma mönster. Vi får inte igång vårat grundspel. Vi skapar några halvchanser men Kristianstad kontrollerar spelet och lyckas även utöka sin ledning till 0-3.

Period siffror 0-1

I tredje perioden försöker vi forechecka lite hårdare och ändra om i formationerna men det hjälper inte. Kristianstad gör periodens ända mål också detta i PP.

Slutresultat 0-4

-Vi måste lära oss- för att vinna på en Hockeyallsvensk nivå gäller det att de hårda jobbet finns där i varje situation. Där är vi inte ikväll, säger assisterande tränare Larry Pilut.

Nästa träningsmatch spelas onsdagen den 15/9 när HV71 gästar Nelson Garden Arena. Mer info kring publik- och biljettinfo kommer.