Juniorkollen v.1
Publicerad: 2022-01-10
Nu är äntligen matchandet igång för våra juniorer igen efter jul och nyår. Vi tar lägeskoll på J18, J20 och J20 Utveckling. Här kommer en summering från veckan som gått!

J18

Tingsryd får en bra start i serien efter premiärsegern hemma mot Borås igår. Det är dock Borås som startar bäst och vi har svårt att få uppspelen att fungera vilket gör att Borås får lite tryck på oss och efter drygt 8 minuter in i första perioden så tar Borås rättvist ledningen med 1-0.

Efter detta så börjar Tingsryd jobba sig mer in i matchen och skapar en del chanser. Efter drygt 14 minuter får vi chansen i PP i 5 minuter efter en ful armbågstackling på vår lagkapten Hellerstedt. Vi är vassa i PP och så även denna gång, dröjer det endast 27 sekunder så har vi kvitterat till 1-1 och 1,5 minut senare så tar vi ledningen med 2-1. Vi har nu ett bra tryck efter detta och med 21 sekunder kvar av perioden så gör vi också 3-1 vilket står sig perioden ut.

Andra perioden startar vi lite bättre och drygt 7 minuter in ökar vi på till 4-1 och det känns tryggt, men vi börjar nu slarva lite vilket gör att sista halvan av andra perioden är Borås lite bättre än oss och dom reducerar också till 4-2 med drygt 4 minuter kvar av andra perioden.

Inför sista perioden så leder vi med 4-2 och Borås får chansen 2 gånger om i PP men ett bra BP gör att vi fortsatt är i ledning med 4-2 ca 10 minuter in i sista perioden. Borås skapar många bra chanser men Patrik i kassen gör några fina räddningar. Med drygt 5 minuter kvar så reducerar Borås igen och det blir lite nervigt i slutet där Borås har chanser till kvittering, men med 1 minut kvar så gör vi 5-3 tom kasse och stänger därmed matchen.

(Rikard Thimgren 2+1 , Valdemar Vesterlund 1+1, Joel Ohlsson 0+2, Jacob Schön 1+0, Gustav Lund 1+0, Wilmer Gref 0+1, David Quist 0+1, Alexander Björck 0+1, Viktor Råström 0+1)

En premiär är alltid en premiär och det kändes som det var lite nervöst från båda lagen men så skönt att vi får en bra start på serien och tar 3 viktiga poäng.

Nästa hemmamatch J18:

Tingsryd - Linköping - söndag 16 januari kl. 14:20

J20

Efter jul och nyårsuppehållet så skulle Tingsryd spelat match mot Mölndal på hemmaplan i tisdags. Men då det fanns covid-smitta i Mölndal så valde man att skjuta upp den matchen.

Så för Tingsryds del blev första matchen efter uppehållet borta mot Mariestad i lördags. Ett Mariestad som överraskat i inledningen av serien och vart topp 3 - men som halkat ner till fjärdeplats inför lördagens match.

Detta var en match som Skaraborgs-gänget helst vill glömma. Det började efter 12 minuters spel in i period ett då Elias Andersson satte 1-0 för dom grönvita, tjugo sekunder senare var det skyttekungen Hugo Carlen som utökade till 2-0 - innan Isak Ivehed tjugo sekunder efter 2-0 satte trean.

Dröminledning såklart för Tingsryd som fortsatte ha sitt målfyrverkeri. Wilhelm Karlsson satte 4-0 mot slutet av perioden - sen skulle Ivehed sätta sitt andra mål för dagen innan perioden var slut.

Tingsryd fortsatte mala på i andra där ytterligare två mål skulle sättas i nät genom Tor Ehnrot och Isak Wignell - till dom avslutande tjugo minuterna så var det Hugo Persson och Wilhelm Karlsson som avslutade målkalaset, slutresultatet blev alltså hela 9-0.

Tre klara poäng hem till dom småländska skogarna och då Troja förlorade toppmötet med Vita Hästen knapra Tingsryd in på serieledarna, då man endast är en poäng bakom Ljungby-laget.

# Nästa hemmamatch J20: Tingsryd - Dalen - tisdag 11 januari kl. 19:00

J20 utveckling

Under tisdagskvällen besökte Värnamo Nelson Garden Arena för första matchen efter juluppehållet.

Första perioden börjar väldigt trevande från båda lagen och det syntes att det var länge sen båda lagen spelade match. Efter drygt 5 min börjar vi komma in i matchen och tar tag i taktpinnen och får ett relativt långt momentum. Sista 5 minuterna av perioden får Värnamo ha lite mer puck och spelet jämnar ut sig. Tyvärr gör Värnamo 0-1 i periodens absoluta slutsekund.

Andra perioden blir mållös trots att vi har flertalet bra målchanser och kontrollerar stora delar av perioden, men vi lyckas inte ha marginalerna på vår sida. Sista perioden öppnar vi riktigt starkt och för spelet. Tyvärr får vi ett matchstraff efter 5 min efter en olycklig situation. Värnamo utnyttjar det långa PP-spelet och gör 0-2. Vi lyfter sedan upp spelet och gör vad vi kan, men vi lyckas inte få hål på Värnamos målvakt. Utan Värnamo gör även 0-3 i ytterligare ett PP.

Under lördagen styrdes skutan mot Gislaved.

Första perioden är inga bra 20 minuter från vår sida. Vi får inte flyt i spelet. Tyvärr går Gislaved iväg till 3-0. Andra perioden lyfter vi oss och gör en klart bättre period jämfört med första 20. Men Gislaved går ifrån till 5-0 innan halva matchen är spelad. Vi lyckas reducera två gånger, en styrning av Hugo Sjösten assisterad av Algot Blomdahl-Arnoldsson och Wilmer Gref. Den andra kassen gjordes av Jakub Huzevka efter en fin brytning i offensiv zon.

Sista perioden gör vi vad vi kan utifrån förutsättningarna. Vi lyckas göra 3 mål första 15 minuterna, genom Gustav Lund (ass Gref), Valdemar Vesterlund (ass Oliver Petersson), Blomdahl-Arnoldsson (ass Gref och Albin Nilsson). Tyvärr bjuder vi Gislaved på ett mål, och sedan får vi ett par utvisningar emot oss som gör att Gislaved behåller ledningen och utökar till 7-5. 1:19 från slutet gör vi 7-6 genom Petersson assisterad av David Quist och Huzevka. Vi plockar därefter ut målvakten och försöker få in en kvittering, dessvärre hamnar pucken i fel kasse. Utöver den tomma buren gör Gislaved ett mål till.