Förlust i helgens första möte mot Kristianstad
Publicerad: 2021-02-05
Ikväll ställdes vi mot Kristianstad på bortais i det första av två möten den här helgen. Det var Kristianstad som kunde lämna sin hemmaborg med tre poäng i bagaget efter slutresultatet 4-2.

Det bjöds på en relativt jämn match i Kristianstads Ishall på fredagskvällen i första back-to-back-mötet.

Matchens första utvisning åkte hemmalaget på med knappt två minuter spelat och Tingsryd fick möjlighet i powerplay. Det dröjde inte länge tills dess att gästerna utnyttjade spelet fem mot fyra genom Anton Svensson som skickade in ledningsmålet 0-1. Tingsryd fick dock inte behålla ledningen länge då Kristianstad strax efter kvitterade till 1-1 genom William Pethrus. Med drygt tre minuter kvar av den första perioden fick hemmalaget till ett tekningsmål efter att Kalle Miketinac vann tekningen bak till nyförvärvet David Levin som skickade in pucken till 2-1.

Tre minuter in i den andra perioden skulle det bli en ny möjlighet i powerplay för Tingsryd. Man spenderade i stort sett hela det numerära överläget i offensiv zon och utmanade Clang i kassen gång efter annan, men man lyckas inte få in pucken i mål. Istället kunde Tingsryd därefter få utdelning i spel fem mot fem när Elias Gunnarsson skickade iväg ett backskott till 2-2. Strax efter kvitteringen drabbades gästerna av ett lagstraff när man var för många spelare på plan. Därmed var det dags för hemmalagets första powerplay i matchen men Tingsryd stod upp bra. Efter en rejäl uppstudsning från gästerna gick lagen till pausvila i likaläge.

Den sista perioden inleddes i spel fem mot fem, men redan efter drygt 1,5 minut fick Tingsryd chansen i powerplay. Ett numerärt överläge som man inte riktigt fick ordning på när Kristianstad satte hög press och kunde få ut pucken ur egen zon ett flertal gånger. Bägge lagen var på jakt efter reduceringsmålet och efter halva perioden spelad var det Kristianstads Kalle Miketinac som såg till att ta tillbaka ledningen till 3-2. Med dryga tre minuter kvar av matchen valde Tingsryd att ta timeout för att prata upp direktiven inför de sista spelminuterna. Tom målbur för Tingsryd och därmed var det spel i sex mot fem, ett försök som inte ville sig och istället stängde Kristianstads Gustav William Borvik matchen i tom kasse till 4-2.

Målskyttar Kristianstad: William Pethrus, David Levin, Kalle Miketinac, Gustav William Borvik

Målskyttar Tingsryd: Anton Svensson, Elias Gunnarsson

Något att glädjas åt är att forwarden Anton Svensson ikväll uppnått 42 poäng vilket gör honom historisk i TAIF-land! Anton har svarat för den bästa hockeyallsvenska poängnoteringen i TAIF:s historia.