Inför: TAIF-HÄSTEN
Publicerad: 2022-01-23
Ny match ikväll när vi tar emot Vita Hästen i Nelson Garden Arena med start kl 18:00. Såhär säger assisterande Larry Pilut inför mötet.

Såhär säger assisterande tränare Larry Pilut om veckans tidigare möten och inför kvällens drabbning mot Vita Hästen.

-I onsdags gör vi en bra match i 60 minuter mot Södertälje, de har lite övertag i början och gör första målet men sedan gör vi ett powerplaymål som lyfte oss. I nästan hela matchen kändes det som ett disciplinerat gäng med bra energi. Trots att de kommer ikapp i sista perioden känns det som att vi hade bra kontroll och kunde stänga ner matchen.

-Mot Västerås tycker jag att vi gör en hyffsad första period, ett oturligt mål i början annars tycker jag att vi hade bra fart. Att vi ligger under med endast 1 mål inför sista perioden mot ett lag som Västerås tycker jag är bra. Däremot var vi tveksamma i agerandet och hann aldrig trycka på i sista, vi hade bra chanser för att göra mål och det är något vi måste göra bättre ikväll.

Vita Hästen kommer senast från en stark 5-1-seger mot Västerås i onsdags och ligger nu på en tioende plats i tabellen efter 31 omgångar med 37 inspelade poäng.

Hur har snacket gått inför mötet?

-Vi ska fortsätta med det självförtroendet vi har haft tidigare i veckan och vilja in mer på mål. Vi har dålig statistik/resultat från tidigare möten mot Vita Hästen, men vi har ett spelövertag som vi måte ta vara på. Det krävs att vi är hungriga på att vara framför mål och trycka in puckarna. Alla matcher mot Hästen har vi haft spelövertag men vi gör inte mål och det är en inställningsak att vilja in där. Nu gäller det att vi kommer ut med fart och har det höga tempot vi såg mot Västerås.

Läget i laget?

-Alla är tillgängliga för match ikväll.

Laguppställningen släpper vi i våra kanaler några timmar före matchstart.

Hanna Nilsson