SÄSONGEN ÖVER EFTER 4-2 FÖRLUST
Publicerad: 2022-03-22
Det blir tyvärr förlust borta mot Mora med 4-2. Läs mer:

Första perioden:

Mora kommer ut piggt i början av matchen och får lite längre anfall, men vi försvarar oss bra och det känns inte som någon stressar upp sig. Efter att vi klarat av ett boxplay börjar vi komma upp mer i banan och efter cirka åtta minuter prickar Daniel Öhrn stolpen, efter en fin kombination. 09:17 kommer matchens första mål, det är Alexander Lindelöf som får pucken uppe på blålinjen, och kan skjuta 0-1. Mora vaskar fram två riktigt farliga lägen i slutet på perioden, men Rydén står pall.

Andra perioden:

Redan i första minuten får Mora friläge, som Rydén precis lyckas rädda.
Efter 2,30 in i andra vinner mora en tekning i anfallszon, och pucken går upp till Axel Bergkvist på backplats som skjuter direkt och pucken letar sig in bland nätmaskorna och 1-1 är ett faktum Vi får ett powerplay där vi har väldigt svårt att skapa något och med ett fåtal sekunder kvar går Franssons klubba sönder när han ska slå en passning i egen zon. Pucken går till en friställd Anton Heikkinen som inte gör något misstag, 2-1 till Mora (11:56). Vi flyttar därefter upp spelet och skapar tryck, Lundegård får pucken uppe på blå och skjuter, framför mål står Heljemo och trycker in returen till 2-2 (12:51). Mora kan ganska omgående göra 3-2, återigen är det Axel Bergkvist som prickskjuter in pucken i Rydéns vänstra kryss (14:11). Mora får ett powerplay i slutet av perioden, då Tallberg smällt på en Mora spelare som lämnar isen med smärtor. Mora spelar bra i powerplay och Rydén i kassen får jobba hårt för att behålla stående siffror på tavlan. 3-2 efter två spelade perioder.

Tredje perioden

Efter en minut får vi ett powerplay där Öhrn har ett par giftiga skott, tyvärr ingen utdelning. Vi jobbar hårt och har bra energi utan att riktigt skapa något farligt. Mora kan bita sig fast ett par gånger i våran zon och får några långa anfall. Med 2 35 kvar har vi en puck i ribban då Åkesson är framme och hugger på en retur. Närmre än så kommer vi tyvärr inte. Vi försöker på slutet med att ta ut Rydén ur kassen, men med 25 sek kvar kan Anton Heikkinen lägga in slutresultatet 4-2 i tom kasse.

Detta betyder att vår säsong tyvärr tar slut här. Grabbarna gav verkligen allt och kan gå rakryggade ifrån denna matchserie.

Skottstatistik 28-31 Utvisningsminuter: 4-4 Målskyttar: Tingsryd: Alexander Lindelöf, Jakob Heljemo Mora: Axel Bergkvist 2, Anton Heikkinen 2