Inför Modo: "Just nu så knyter det sig"

7 februari 2017 22:47

Med Modo på besök i Nelson Garden Arena ska Tingsryd försöka få igång offensiven. Efter några poängtapp går man efter tre poäng efter ett antal träningar med fokus på att hitta glädjen i spelet igen enigt tränaren Magnus Sundquist.


– Det känns som att svårigheterna att göra mål kommer ur ett antal matcher där vi är det bättre laget men tappar poäng eller förlorar matcher på grund av både slarv och tillfälligheter. Och i takt med att vi har spelat några matcher som glidit oss ur händerna tror jag att rädslan för att förlora har blivit större än viljan att vinna, säger han.

– Jag tror och hoppas att alla ser att grabbarna vill, men just nu så knyter det sig och blir krampaktigt istället för att det blir det där naturliga flytet som i vill se. Jag märker det på dem, de vill inte underprestera och vill inte göra sig själva eller oss andra i laget och fansen besvikna.

För att försöka motverka detta har fokus de senaste träningarna legat på att hitta glädjen i spelet igen, något Magnus tycker har märkts dessa dagarna.

– De har ingen anledning att känna någon press, det finns andra lag i betydligt sämre sits än vi. Så nu gäller det att försöka bygga upp glädjen igen och det har varit mycket leenden och skratt de senaste träningarna, samtidigt som det har varit ett väldigt fokus.

När Modo kommer på besök till Nelson Garden Arena under onsdagen vill Magnus därför se ett lag tillbaks i gammal god form igen.

– Jag vill se att spelarna släppar på handbromsen igen samtidigt som de håller sig innanför ramarna defensivt, något som ändå har fungerat bra de senaste matcherna trots svårigheterna att göra mål.

– Flera av de senaste matcherna har vi varit bättre än våra motståndare i två perioder, men när vi inte får in något mål så blir vi försiktiga istället. Nu måste vi våga vinna. Vi har ett gäng som vill vinna, ingen ska tro något annat.

Adam Åkesson kommer inte spela matchen på grund av småskavanker, Oskar Carlsson, som stod över seanaste matchen, spelar därför. Annars är laget detsamma som senast.