Uddamålsförlust mot Modo Hockey
Publicerad: 2021-03-12
Det bjöds på en jämn batalj i Fjällräven Center den här fredagskvällen och hemmalaget Modo drog det längsta strået i matchen. Slutresultatet skrivs till 4-3.

Tingsryd kom ut riktigt starkt och redan i första bytet skapade man en farlig målchans. Ledningsmålet hängde i luften för Tingsryd och efter tre minuter var det gjort. Det var Felix Olsson som gjorde en fin brytning vid blå, gav pucken till Jonatan Harju som i sin tur serverade Anton Svensson som slutligen kunde avsluta i mål. Ett otroligt fint klapp-klapp-spel.

Ledningen för Tingsryd stod sig dock inte länge efter att man tappade pucken och gav bort den till Modos Markus Persson som kunde skrinna iväg snabbt och få sig ett friläge till 1-1.

Det bjöds på en fartfylld förstaperiod med farliga målchanser åt båda håll. Nästa mål skulle komma från hemmalaget när Michael Boivin skickade iväg pucken från blå och Mikkel Aagaard tryckte in den på returen till 2-1.

Matchens första powerplay skulle Tingsryd få spela när hemmalaget drog på sig en utvisning. Med endast 16 sekunder kvar av det numerära överläge skulle man få utdelning och det var återigen kvitterat i matchen. Filip Cederqvist gjorde först ett försök och på returen var Jonatan Harju där som kunde lägga in pucken till 2-2.

Med 27 sekunder kvar av perioden skulle Modo få möjlighet i powerplay och man fick se ett farligt läge innan det var dags för pausvila.

Det visade sig bli en fortsatt jämn mittenakt där hemmalaget fick möjligheten att ta ledingen igen genom en straff. Andreas Ljunggren såg till att bomma igen och ställningen var fortfarande 2-2.

Istället skulle det bli mål för Tingsryd drygt tre minuter senare. Detta efter att Hannes Johansson gjorde ett riktigt fint arbete på egen hand och bröt sig in för att återta ledningen för de grönvita.

Med bara 19 sekunder kvar av perioden kvitterade Modo och det var Mikkel Aagaard som skulle bli tvåmålsskytt i matchen. Ställningen inför den tredje- och sista perioden var likaläge 3-3.

Modo kom ut piggt i sista perioden och pressade Tingsryd hårt.

Med dryga sex minuter kvar av matchen såg det ut att Tingsryd skulle återta ledningen när Filip Cederqvist passade fram till Roman Semjonov som bröt sig in mot målvakten och pucken gick in. Målet skulle dock videogranskas och kunde inte godkännas.

Minuten senare var det istället hemmalaget som fick utdelning när Brendan Mikkelson skickade iväg ett pangskott från blå som Andreas Ljunggren inte lyckades rädda. Ställningen var 4-3 till hemmalaget och sekunder senare var det spel fyra mot fyra.

Minuten kvar valde Tingsryd att ta time out och Modospelarna blev hårt pressade i egen zon. Pucken gick i stolpen och närmre än så kom man inte.

Modo Hockey vinner kvällens jämna batalj med 4-3.

Målskyttar Modo: Markus Persson, Mikkel Aagaard 2, Brendan Mikkelson

Målskyttar Tingsryd: Anton Svensson, Jonatan Harju, Hannes Johansson