Skön seger mot Kristianstad
Publicerad: 2021-02-06
Ikväll var det Tingsryds tur att knipa tre poäng i helgens andra möte mot Kristianstad. Lördagens match slutade 3-1 och därmed seger för Tingsryd.

Det blev en drömstart för Tingsryd när man tryckte dit matchens första mål redan efter 50 sekunder spelat. Detta efter ett fint förarbete från Filip Cederqvist som trollade med klubban fram i anfallszon och serverade pucken till Gustav Olhaver som kunde avsluta i mål. Tingsryd visade upp en pigg sida och gjorde det svettigt för gästerna flera gånger om. Första perioden gav bägge lagen chans i powerplay men det var ingen som bjöd på någon utdelning. Däremot skulle Tingsryd utöka ledningen innan man gick till pausvila, och detta gjordes genom Jonatan Harju som fick pucken serverad från Anton Svenssons klubba.

Det bjöds på en något jämnare andraperiod och som länge såg ut att bli mållös. Gästerna hade dock steppat upp och i slutminuten av perioden satte Kristianstad en otroligt hög press och var nära att få in pucken ett flertal gånger. Med bara hundradelar kvar av mittenakten skickade backen Erik Flood iväg ett skott, som skulle videogranskas, innan reduceringsmålet kunde bli godkänt.

Inför den tredje perioden var ställningen 2-1 till hemmalaget och redan efter två minuter drog gästerna på sig en utvisning. Det var dags för Tingsryd att få spela i numerärt överläge för tredje gången i matchen, och vad är det man brukar säga, tredje gången gillt? Pucken satt nämligen när Anton Svensson såg till att utöka ledningen till 3-1.

Gästerna fick även de chansen i powerplay men Tingsryd jobbade på bra i boxen vilket man även bevisat tidigare i matchen. I samband med periodens powerbreak kom ytterligare en utvisning som drabbade hemmalaget och Kristianstad skulle få en ny möjlighet i spel fem mot fyra. Kristianstad skapade en hel del men gästernas lägen ville sig inte och Tingsryd kunde reda ut även detta boxplay. Kristianstad fick flera möjligheter i powerplay men Tingsryd fortsatte att stå upp bra och Andreas Ljunggren var grym i kassen.

Tingsryd gick därmed segrande ur kvällens match mot Kristianstad med 3-1.

Målskyttar Tingsryd: Gustav Olhaver, Jonatan Harju, Anton Svensson

Målskyttar Kristianstad: Erik Flood

Kommentar från tränare Magnus Bogren:

-En riktig kämparinsats från grabbarna idag. I första perioden gör vi det bra och i den andra lite sådär, sedan är det ju alltid surt att få det där målet bakom oss innan pausvila. Men vi får en bra start på tredje, ett fantastiskt uppoffrande spel på slutet och bra målvaktsspel. Visst blir vi stressade ibland men man kände sig inte orolig. Detta var en riktigt go seger, säger Magnus Bogren.

Info om Stödpaketen

Tusen tack till er som köpt stödpaket i samband med matchen! Vi håller stödpaketen öppna till 00.00. Efter helgen presenterar vi vinnarna så håll utkik här!

Tack medlemmar, supportrar, partners och övriga som står vid vår sida - Ni är guld värda!

Hanna Nilsson