Övertidsförlust mot Björklöven
Publicerad: 2021-02-14
Tingsryd plockar ikväll med sig ett poäng efter en övertidsförlust mot Björklöven som slutade 4-3.

Första perioden

Tingsryd kom ut och tog kommando direkt i första bytet men sedan snodde Björklöven åt sig pucken och det var svårt för gästerna att nypa tillbaka den. Tingsrydsspelarna var länge hårt pressade i egen zon och hade svårt att få ut pucken. Drygt halva perioden spelad började Tingsryd få bättre kontroll och kunde skicka iväg några avslut. Nära var det för egna produkten William Petersson som skickade iväg ett farligt skott på Kevin Poulin i lövenkassen. Med drygt fyra minuter kvar av perioden fick Jonatan Harju ett ypperligt friläge men han fick inte hål på Poulin, trots en chans på returen.

Matchens första utvisning skulle drabba hemmalaget och Tingsryd fick möjlighet i powerplay. Det blev ingen utdelning i det numerära överläget men däremot sekunderna senare, när Jacob Lundegård skickade iväg pucken mot mål och Felix Olsson var där och kunde styra in pucken. Tingsryd gick till pausvila i ledning 0-1 och Björklöven skulle få inleda den andra perioden i powerplay.

Andra perioden

Drygt halvminuten in i mittenakten såg hemmalaget till att utnyttja sitt powerplay när J.t Brown fick in kvitteringspucken till 1-1. Det skulle komma ytterligare en chans i numerärt överläge för Björklöven och trots en del farliga lägen var det inget som resulterade i någon utdelning. Efter periodens powerbreak skulle istället Tingsryd få ett nytt försök i powerplay och den här gången satt den. Detta efter att Anton Svensson sköt iväg ett skott på målvakten där Ludvig Elvenes kunde trycka in pucken till 1-2.

Tingsryd var återigen i ledning men inget som skulle stå sig länge då Björklöven återigen svarade med ett kvitteringsmål. Detta efter en märklig situation när pucken studsade åt alla håll och kanter på Adam Åhman, och tillslut kunde Gustav Possler peta in pucken till 2-2. Innan pausvila hamnade pucken återigen bakom Åhman i mål och det skulle videogranskas innan man kunde fastställa bortdömt mål efter spel med hög klubba.

Tredje Perioden

Fyra minuter in i sista perioden skulle Björklöven ta ledningen för första gången i matchen efter ett direktskott från Nikolai Belov som sedan styrdes in via J.t browns klubba till 3-2. Strax därefter var det nära att Tingsryd svarade tillbaka när pucken nästan dansade framför mål. Istället skulle det bli spel i numerärt överläge för Tingsryd men man hade svårt att få till något tydligt spel och därmed inga farliga lägen. Tingsryd behövde inget spel i powerplay för att göra mål utan istället kunde Ludvig Claesson kvittera till 3-3 efter en välplacerad pass från Hannes Johansson.

Ytterligare en videogranskning skulle komma för Björklöven efter en liknande situation från mittenakten, och efter samma bedömning blev det heller inget reduceringsmål. Matchen skulle gå till förlängning efter en återigen jämn period och ställningen var 3-3.

Övertid

Drygt två minuter in i förlängningen var det Björklöven som såg till att plocka extrapoängen genom Zach Palmquist och matchen slutade 4-3.

Målskyttar Björklöven: J.t Brown 2, Gustav Possler, Zach Palmquist

Målskyttar Tingsryd: Felix Olsson, Ludvig Elvenes, Ludvig Claesson