Meriterad back klar för säsongen

22 oktober 2017 19:31

Tingsryd AIF har gjort klart med sin kanske mest meriterade värvning i modern tid. Backen Brian Salcido, senast från ERC Ingolstadt i tyska högstaligan DEL, är klar för resten av säsongen.


För att öka konkurrensen i truppen och spetsa till laget i stort har vi värvat Brian Salcido. En väldigt spännande värvning då det handlar om en spelare med ett riktigt fint hockey-cv.

Han kommer senast från det tyska DEL-laget ERC Ingolstadt där han har spelat de två senaste säsongerna och levererat 40 poäng (7+33) på 88 matcher. Men det är inte bara där han har gjort bra med poäng. Han har tidigare i karriären gjort ordentliga avtryck i AHL, har spelat i NHL, KHL, och har framförallt presterat storartat i finska högstaligan. Det har dessutom spelet tre landskamper för USA.

Brian är en stor och rejäl back som framförallt har sina kvalitéer i det offensiva spelet. Han är väldigt duktig på att skapa målchanser med sina fina passningar, men kan också smälla in ett antal mål.

Anledningen till att vi har fått möjligheten att ta in honom till oss i Tingsryd är för att han har väntat på kontrakt från högre europeiska serier, men då det har dragit ut på tiden vill han nu börja spela igen och har därför skrivit på ett kontrakt med oss. Ett kontrakt som gäller säsongen ut.

För de som funderar hur värvningen är löst rent ekonomiskt så kan vi berätta att den helt och hållet finansierats tack vare bidrag från externa sponsorer. Värvningen påverkar inte den inför säsongen satta spelarbudgeten eller föreningens ekonomi i övrigt.

Brian kommer antagligen att anlända i Tingsryd och börja träna med laget under veckan, men han kommer troligtvis inte att spela några av veckans matcher då vi väntar på att få klart med arbetstillstånd.

Vi hoppas få se er i Nelson Garden Arena för att välkomna Brian till Tingsryd och för att heja fram honom och resten av laget till fortsatta framgångar i serien.