Förlust med 3-2 i den fjärde play out matchen
Publicerad: 2023-03-19
Det kändes länge som om matchen var helt körd, men i slutet av tredje växlade vi upp och gav det verkligen en chans, tyvärr räckte det inte hela vägen och matchserien är nu utjämnad till 2-2

Det var ett taggat Västervik som vi kom ut på isen denna Söndagskväll och konstigt vore det annars. Ändå var det kankse vi som hade mest och bäst lägen i först. Men 1-0 visade tavlan efter 20 minuter. Andra perioden gick till Västervik, d¨å dom spelade bra defensivt och vi förmådde inte skjuta ett enda skott på mål då 12 minuter hade gått av perioden. Underläge 3-0 och rejäl uppförsbacke inför tredje. Vi kom ut i tredje och spelade ett spel som egentligen inte ska leda till någon upphämtning. Men det är det som är tjusningen med hockey, då allt kan hända. Först Skjuter Björklund 3-1 (58:34) från blålinjen efter att Kruse varit skymd av 6 gubbar och var av förklarliga skäl helt chanslös. Sedan vinner Daniel Sylwander en tekning som Gradin skjuter i magen på Harju, pucken återfinns sedan hos Sylvander som vallar in den i mål via Västervikspelares klubba, detta efter 59:19. Det blev tillslut lite nervigt då vi vinner en tek och William Fransson skjuter, men pucken fastnar på uppofrande Västervikspelare och matchen slutar 3-2.

Fredrik Glader: Jag tycker Västervik är lite mer beslutsamma idag, det är en jämn match som jag tycker dom vinner på grund av att vi inte synkar i med vårt passningspel och vår tajming, vi får liksom inte upp farten som vi vill.Sen ska vi ändå säga att vi skapar ett gäng riktigt farliga lägen som hade kunnat göra matchbilden till en annan.Surt! Men vi laddar om och så tycker jag att vi syns i Dackehallen på onsdag 19:00!

Mer statistik här!

Tingsryds AIF