Uppdatering om läget i A-truppen
Publicerad: 2021-02-03

Jakob Heljemo skadades i samband med matchen mot Timrå i fredags. Nu har han undersökts och det handlar om en fraktur som gör att han blir borta från spel i ca 4 veckor.

Detsamma gäller backen William Fransson som skadade sig i matchen mot Modo i söndags. Han har också fått en fraktur vilket gör att han bli borta från spel i ca 3 veckor.

Det har även visat sig att en spelare har testats positivt för covid-19 och spelaren är satt i karantän. För att ytterligare säkerhetsställa att det inte är fler i truppen som har symptom så har snabbtest utförts både under tisdagen och idag onsdag, där inga ytterligare fall har konstaterats.

Situationen har rapporterats till HockeyAllsvenskan och vi följer protokollet för hantering av Covidsmitta i laget. Så som läget är just nu och i samråd med Hockeyallsvenskan så kommer det inte att påverka träning och match framöver.

En ljusare prognos med positiva nyheter är att backen Rasmus Bengtsson och målvakten Adam Åhman är tillbaka från sina skador. Båda två kommer att vara med ikväll.

Hanna Nilsson