Larry efter vinst mot SSK

20 december 2018 22:19

Seger med 3-2 borta mot Södertälje SK.

Vi kan nu luta oss tillbaka och börja fira en riktigt god och härlig jul kära Taifare!

Bjuder här på en kort intervju med Larry efter kvällens seger.


Larry om matchen mot SSK

Två riktigt bra perioder. Vi har haft 2-0 ledningar ganska ofta nu för tiden. Vi försöker att spela på samma sätt som vi lyckats med tidigare. Vi var trygga i oss själva. Vi visste att de skulle trycka på i tredje och de pressar oss till 2-2.

Att vi sedan orkar att pusha varandra och trycka in 2-3 på slutet visar på en fantastisk karaktär. Spelet ser jättebra ut men det viktiga är att laget visar en sådan karaktär – det är så man vinner matcher.

Jag berömde grabbarna för att de inte var nöjda inför uppehållet med en pinne utan krigade vidare ändan in i kaklet plockade hem trepoängaren.

Vi har ett fantastiskt bra flow i vårt spel och det är viktigt att vi hela tiden fortsätter att utveckla detta. Då kan det bära riktigt långt.

Hur ska spelarna konservera formen under julledigheten?

Jag sa till dom att vila och komma tillbaka fräscha med känslan i gott minne. Vi är i ett bra stim och jag hoppas verkligen att de passar på att njuta av tiden med nära och kära nu. Det är de minst sagt värda.

Hur summerar du din första tid som headcoach?

Vi har försökt att skapa en bra känsla i omklädningsrummet. Grabbarna bjuder på sig själv och dom lyssnar och tar till sig. Dom följer våra riktlinjer på ett bra sätt och tar ett fantastiskt ansvar. Jättebra kemi. Vi ställer krav på varandra.

Vi försöker att utveckla vår prestation hela tiden och vi är otroligt noga med att alla ska må bra på resan. Kollektivet är starkare än den enskilda spelaren, det var oerhört viktigt att få tillbaka den TAIF-kraften. Flera spelare kliver fram och vi är inte beroende av några enskilda spelare.

Vi började med att prata om att skapa en tro på det vi gör och kan åstadkomma. Men Tro är bara ett ord, det gäller att agera därefter. Vi ska tro på det vi gör, sen när gruppen ser att vi kan leva upp till det vi tror på så blir det en fantastisk effekt.

Vi säger tack till Larry och grabbarna och önskar er en riktigt härlig jul!