Seger mot Timrå
Publicerad: 2021-03-05
Efter den negativa trenden är vi nu tillbaka på vinnarspåret efter en go seger uppe i Timrå. Kvällens slutresultat skrivs till 3-5.

Det var Tingsryd som kom ut med hög fart och hade tryck i anfallszon, men det svängde fort när Timrå väl fick tag i pucken och kunde etablera ett långt anfall. Nära mål för hemmalaget ett antal gånger och till slut, åtta minuter in i matchen, spelade Sebastian Hartmann fram till Jacob Blomqvist som kunde trycka dit matchens första mål. Nära skulle det även vara för Tingsryd när man fick möjlighet att trycka dit kvitteringspucken men Johansson i Timråburen tog även den pucken.

Istället skulle det bli ännu mer Timrå när Jens Lööke först skickade iväg ett skott på Åhman i Tingsrydkassen, som lämnade retur och där var Jonathan Dahlén som gav pucken vidare till ALbin Lundin som satte dit 2-0.

Med drygt två minuter kvar av perioden kom matchens första utvisning och det var hemmalaget som drabbades. Tingsryd skulle få spela powerplay mot seriens bästa boxplay. Det dröjde inte länge till dess att Tingsryd fick utdelning när Filip Cedervist först försökte men pucken lämnades fri och då nöp Felix Olsson dit reduceringspucken till 2-1.

Tingsryd fick verkligen energi efter reduceringsmålet i den första perioden och ägde större delen av mittenakten. En ny möjlighet i det numerära överläge skulle komma för Tingsryd och det gick även den här gången. Rasmus Bengtsson skickade iväg ett backskott från blå som gick in efter bra skymning av Tingsrydspelarna framför Timråmålvakten.

Hemmalaget skulle även de får sin första chans i powerplay men Tingsryd såg till att hålla undan och man spelade till och med större delar i Timrås zon.

Tingsryd visade upp en riktigt stark sida och helt plötsligt hade man vänt matchen. Detta efter ett snyggt spel mellan Bengtsson, vidare till Svensson och en lucka fram till Harju som kunde skicka upp pucken i mål. Ställningen inför den sista perioden var 2-3.

Timrå startade tredje perioden väldigt agressivt och kvitteringsmålet hängde i luften. 3-3-målet kom endast en minut in i perioden genom Marcus Hardegård. Tingsryd fick därefter möjlighet i powerplay, skulle det bli mål i det numerära överläget tredje gången gilt? Inte den här gången, utan det var Timrå som städade av boxen.

Men Tingsryd var inte nöjda där och skulle vända matchen ännu en gång. Den här gången klev Sebastian Åkesson fram och såg till att kriga in pucken till 3-4.

Med knappa tre minuter kvar drog Tingsryd på sig en utvisning och i samband med detta plockar man målvakten för spel sex mot fyra. Vilket tryck de hade men Tingsrydspelarna visade ett galet uppoffrande. När Felix Olsson väl kunde avbryta slog han iväg pucken över hela banan in i mål.

Tingsryd gick segrande ur matchen när slutresultatet skrivs 3-5 i NHC Arena.

Målskyttar Timrå: Jacob Blomqvist, Albin Lundin, Macus Hardegård

Målskyttar Tingsryd: Felix Olsson 2, Rasmus Bengtsson, Jonatan Harju, Sebastian Åkesson