Seger mot Väsby
Publicerad: 2021-03-10
Tingsryd fick ikväll besök av Väsby och det bjöds på en händelserik match i Nelson Garden Arena. Tingsryd såg till att vända matchen i den tredje- och sista perioden vilket bidrog till en viktig 6-3-seger och därmed en säkrad slutspelsplats.

En förstaperiod som bjöd på en relativt jämn tillställning. Båda lagen fick känna på powerplay-spel men det skulle inte komma någon utdelning i något av dem. Målvakterna på isen fick däremot jobba på bra åt båda håll.

Första målet i matchen skulle komma från gästerna när det blev stökigt framför mål och Raphael Lavoie tillslut kunde trycka in 1-0-målet på returen.

Väsby skulle inte få hålla ledningen allt för länge då Tingsryd såg till att kvittera bara minuten senare. Det var Simon Norberg som klev fram och hittade nätet nere i högra hörnet.

Med bara någon minut kvar av perioden kom Väsbys Lavoie med ett friläge men den här gången blev han stoppad av Ljunggren i mål. Väsby kom verkligen till anfall och satte press flera gånger i slutet av den första perioden och Tingsryd fick se upp. Ställningen efter första perioden var 1-1.

Ett större övertag från gästerna i inledningen av mittenakten där man skapade flera farliga spelvändningar. Redan efter 55 sekunder såg gästerna till att återta sin ledning genom Johan Lorraine till 1-2.

Drygt två minuter senare var det dags igen, den här gången Sebastian Bengtsson som pricksköt till 1-3. Det var läge för time out efter ytterligare ett mål i baken, tyckte Bogren och Pilut.

Minuten senare fick man en viktig reducering när Ludvig Claesson skickade in pucken mot mål som styrdes in via Anton Svenssons skridsko till 2-3. Målet skulle dock videogranskas efter puckstyrningen, men godkänt blev det.

Tingsryd skulle få chansen i dubbla powerplay-spel och med endast 19 sekunder kvar av den andra perioden fick Jonatan Harju äntligen revansch efter sin jättemöjlighet tidigare i numerärt överläge. Helt plötsligt var det kvitterat och likaläge inför den tredje- och sista perioden.

Hemmalaget fick bra med energi efter kvitteringspucken och etablerade längre spel i anfallszon. Nu var det Tingsryd som skulle ta ledningen för första gången i matchen när Rasmus Bengtsson visade upp ett fint förarbete och hittade Martin Janolhs som tryckte in pucken framför mål. Bara sekunder senare var det dags för Jonatan Harju att bli tvåmålsskytt i matchen när han hittade öppet mål till 5-3.

Tingsryd visade verkligen ett spelövertag i den sista perioden och målen slutade inte där. Leron Lerebäck skulle få göra sitt första mål i Tingsrydtröjan, detta efter att han skickade iväg ett skott från blå som gick hela vägen in till 6-3.

Tingsryds fem raka mål i matchen resulterade i tre poäng och en säkrad slutspelsplats när slutresultatet skrivs till 6-3.

Målskyttar Tingsryd: Simon Norberg, Anton Svensson, Jonatan Harju 2, Martin Janolhs, Leon Lerebäck

Målskyttar Väsby: Raphael Lavoie, Johan Lorraine, Sebastian Bengtsson