Förlust mot Västerås
Publicerad: 2021-03-03
Ikväll drog Västerås det längsta strået och gick segrande ur matchen med 2-0 i ABB Arena.

En jämn förstaperiod mellan två lag som jagar viktiga poäng i slutskedet av grundserien.

Det bjöds inte på några direkt farliga målchanser från något av lagen till en början. Utvisningarna skulle även dem vara jämnt fördelade när man drog på sig ett varsitt lagstraff och fick spela fyra mot fyra. Något mål skulle det inte bli under de första 20 minuterna utan man gick till pausvila med ställningen 0-0.

Mittenakten bjöd på ett större övertag från hemmalaget som också såg till att göra matchens första mål. Detta efter att Alexander Lunsjö hittade en öppning till August Nilsson som skickade iväg pucken in i mål till 1-0. Tingsryd skulle få möjlighet i powerplay två gånger om men man fick inte till någon utdelning.

Istället klarade Västerås av det numerära underläget, kunde vända spelet och utökade ledningen till 2-0. Västeråsspelarna stack iväg och kom tre mot två där man enkelt kunde spela bort Tingsryd och tillslut servera pucken till Marcus Bergman som tryckte dit pucken i öppet mål. Innan pausvila drog Tingsryd på sig utvisning och såg till att hålla igen till pausvilan.

Västerås hade några sekunder kvar av sitt powerplay in i den sista perioden men de såg till att städas av snabbt. Istället skulle hemmalagets Filip Karlsson få möjlighet att utöka ledningen ytterligare genom en straff, men Ljunggren kunde rädda pucken på ett enkelt sätt.

Tingsryd hade väldigt svårt att få till något offensivt spel och fick jobba oerhört mycket i egen zon. Västerås skulle få nya chanser i powerplay men Tingsryd jobbade på bra i boxen och var nära på att istället reducera i numerärt underläge.

Med drygt 2,5 minut kvar av matchen drog hemmalaget på sig en utvisning och Tingsyd begärde då time out. Det var dags för spel sex mot fyra för Tinsgryd med tom målbur. Svettiga slutmintrar där man försökte men det gick lite för långsamt och man kom inte till de skottlägen som hade behövts. Västerås gick därmed segrande ur kvällens match med 2-0.

Målskyttar Västerås: August Nilsson, Marcus Bergman