SUMMERING AV J18S SÄSONG
Publicerad: 2022-04-06
Mattias Bergström, j18s huvudtränare summerar säsongen.

Summering J18 2021/2022

Säsongen är nu till ända när det rör sig om matcher, men vi fortsätter med att träna på bra och gör snart en säsongsövergång och påbörjar säsongen 2022/2023.

Inför den här säsongen gick vi nog alla in med ett rejält sug efter att få spela matcher och komma tillbaka till den vardag som man är van vid. En ny grupp ska komma samman som ett lag och de nya 05:orna ska flytta hemifrån och påbörja en ny resa.

Givetvis går man in i säsongen med en strävan efter att komma så högt upp som möjligt i tabellen, men det viktigaste när man håller på med juniorhockey är att spelarna utvecklas och tar kliv både sportsligt, men också växer och utvecklas som människor.

I höstserien placerar vi oss på en 8:e plats. Ju längre serien går blir vi bättre som lag på att genomföra jämnare prestationer samtidigt som vi höjer högstanivån. Enligt ledarstabens syn får laget inte riktigt betalt för de bra prestationer vi gör, utan blir i många matcher hårt straffade för små, små misstag. Höstserien innehåller många riktigt fina prestationer där vi spelare en bra hockey.

I vårserien placerar vi oss som Trea efter en tuff serie med många bra matcher. Vi spinner vidare från höstserien och fortsätter med att spela mer stabilt och höjer lägstanivån ytterligare.

26 februari avslutar vi seriespelet för den här säsongen med en bortaseger mot Mariestad. I denna match ställer vi upp med en ung trupp där vi har med sju spelare som till vardags inte är ordinarie i J18-truppen.

Just detta med att lyfta upp spelare och premiera goda beteenden är något vi anser är viktigt. Under säsongen har vi frekvent både i träning och match gett möjligheten för spelare från LIU, U16 och U15 att spela och träna med J18 Regional. Detta tror vi på sikt stärker verksamheten och stimulerar spelarna att kämpa på och tävla.

Avslutningsvis har det varit en grymt härligt säsongen med en fantastisk grupp och individer. Att få vara med på deras resa och utveckling som spelare och personer har varit en ynnest.

Väl mött, /Ledarteamet J18

Tingsryds AIF