Juniorkollen v.2
Publicerad: 2022-01-17
Vi tar lägeskoll på våra juniorlag J18, J20 och J20 Utveckling. Här kommer en summering från veckan som gått!

J18

I torsdags var det match borta mot Karlskrona och det brukar alltid bli tuffa och tighta matcher vilket det även blev i torsdags. Vi är det bättre laget och vinner rättvist över 3 perioder.

Första perioden är jämn och vi får chansen 2 gånger om i powerplay men lyckas inte få in pucken. Efter 12.22 så tar Karlskrona ledningen med 1-0 vilket står sig perioden ut.

I andra perioden är vi det klart bättre laget och 12 minuter in i andra perioden får vi chansen i powerplay igen och nu får vi utdelning och kvitterar till 1-1 genom Isak Hellerstedt assisterad av Jacob Schön. Nu trummar vi på och skapar bra med chanser och 5 minuter efter kvitteringen så tar vi rättvist ledningen med 2-1 genom Rikard Thimgren vilket står sig perioden ut.

Tredje perioden så är vi återigen det bästa laget och skapar mängder med chanser och skotten i sista perioden vinner vi med 16-5. I slutet plockar Karlskrona ut målvakten men vi har bra koll på det och vinner rättvist med 2-1.

Vi har fått en bra start på serien med två raka segrar.

I söndags ställdes vi mot Linköping på hemmais. Vid seger så hade vi skapat oss ett bra läge om första platsen och vi började också bra i den jämna första perioden och vi tar också ledningen med 1-0 efter 3.09 genom David Quist assisterad av Victor Sällin. Perioden är jämn och båda lagen skapar bra chanser och inför andra perioden leder vi med 1-0.

I andra perioden är Linköping lite bättre och skapar lite fler chanser än oss. Så kvitteringen drygt 6 minuter in i andra perioden får vi erkänna är rättvist.

Ställningen är 1-1 inför sista perioden och vi har en bra känsla inför sista 20 minuterna. Tyvärr får vi sämsta tänkbara start då vi redan efter 1.36 drabbas av en utvisning vilket Linköping utnyttjar och tar ledningen med 2-1. Vi har svårt att stå upp i sista perioden och Linköping är tunga. Halvvägs in i sista perioden så ökar de på till 3-1 och vi är inte tillräckligt bra idag för att ta oss tillbaka och Linköping vinner rättvist med 3-1

Nästa hemmamatch J18:

Tingsryd - Vita Hästen - Torsdag 27 januari kl 19:15

J20

Under denna vecka skulle Tingsryd spelat två matcher - men tisdagens möte med Dalen hemma blev uppskjuten p.g.a covid-smitta i bortalaget.

Så i lördags väntade en resa till Norrköping för match mot Vita Hästen. Mötena med Vita Hästen har resulterat i en seger var där bortalaget gått segrande ur striden. Så ska man luta sig på inbördes möten under säsongen så var det bäddat för en grönvit seger.

Och i en mållös första period så fick Tingsryd en bra start i andra då Ville Rosen satte 1-0 efter bara 2 ½ minut in i mittenakten. När Ville Henell fick sätta sig i utvisningsbåset efter 7.31 så såg han sitt lag sätta 2-0 genom Isak Ivehed. Men inte långt efter 2-0-målet reducerade hemmalaget i powerplay - sen i slutet av perioden hade även kvitteringen kommit för Hästen.

Precis som i den första perioden så blev tredje perioden mållös, likaså den efterföljande förlängningen och straffar skulle avgöra det hela.

Där skulle Vita Hästen visa sig har mest kyla, skicklighet - kalla det vad ni vill, då man satte sina två straffar och Tingsryd missade sina två. Vilket innebär att bonuspoängen hamnade hos Norrköpingslaget.

I och med den förlusten så ligger Tingsryd och Vita Hästen på samma poäng där dom grönvita har bättre målskillnad. Tingsryd har dessutom en match mindre spelad än ettan Troja samt två matcher mindre spelade än Hästen.

# Nästa hemmamatch J20: Tingsryd - Halmstad - Tisdag 18 januari kl 19:15

J20 Utveckling

Veckans match skulle spelats borta mot Mörrum i lördags. Men på grund av sjukdomar, skador, avstängningar samt matchkrockar med lagen vi lånar spelare ifrån fick vi flytta matchen.

Även kommande hemmamatch mot Nybro på torsdag är inställd pga covid-smitta i Nybro.