Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Tingsryd
TAIF

Inför: Allt avgörs i Oskarshamn

8 mars 2019 10:00

Sista omgången i HockeyAllsvenskan och det blir en rysare. Tingsryd spelar mot Oskarshamn på bortaplan och i potten finns ett nytt allsvenskt kontrakt.


Trots att det blev förlust mot Västervik senast så klättrade Tingsryd över det negativa kvalstrecket. Det eftersom Almtuna förlorade med större siffror och därmed fick sämre målskillnad.

Sista omgången blir en rysare för att slippa negativt kvalspel: Tingsryd och Almtuna står på samma poäng, men där Tingsryd har fördel av två plusmål.

– Men fortfarande, vad som än händer, har vi inte förlorat något. Vi kan hamna i kval men inte heller då har vi förlorat något. Det kommer att bli mycket strategi när både vi och Almtuna har tuffa matcher. För oss gäller det att fundera på hur vi ska göra för att spela vår bästa match under säsongen. Till att börja med får vi inte bjuda Oskarshamn på någonting, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.

– Special teams blir avgörande och vi får gärna göra som mot Västervik; mål i powerplay och hundraprocentiga i boxplay. Sedan vet jag att grabbarna är spända inför uppgiften och det gäller att släppa loss och inse att hockey är kul.

Oskarshamn är klara för spel i HockeyAllsvenska Finalen och har inget att spela för, mer än att få med sig en bra känsla in i finalspelet.

– Vi är i stadie 52, vi måste avsluta det här stadiet innan vi kan gå in på hockeyallsvenska finalen, säger IKO-tränaren Håkan Åhlund till barometern.se.

Noterat:

» Oskarshamn hoppas få tillbaka Nicklas Heinerö som missade senaste matchen. Emil Carnestad är alltjämt indisponibel.

» Tingsryd får högst trolig tillbaka Kim Tallberg som missade senaste matchen på grund av en allergisk reaktion, skriver smp.se. Martin Rewáy är alltjämt borta.

» Oskarshamns Filip Sveningsson har gjort tre mål på de två senaste matcherna.