Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Västerås
VIK

Inför: Sjätte raka för Tingsryd?

5 december 2018 10:00

Tingsryd jagar poäng för sjätte matchen i rad när Västerås gästar Nelson Garden Arena ikväll.


Tingsryd har poäng i fem raka matcher där fyra av dem är segrar.

Senast blev det en 3-2-vinst mot Karlskrona efter ett avgörande i slutskedet.

De inspelade poängen har gjort att Taif lyft i tabellen och nu har laget klättrat över det negativa kvalstrecket. Taif är just nu tolva i sammandraget.

Ikväll jagar Tingsryd poäng för sjätte matchen i följd när formstarka Västerås kommer på besök.

Sett över de fem senaste omgångarna så är Tingsryd, Västerås och Karlskoga HockeyAllsvenskans formstarkaste lag med tolv inspelade poäng av femton möjliga.

– Det är två lag som har en bra form och som har hittat en vinnande känsla. Jag tror det kan bli en bra match, men jag misstänker också att det blir tajt, säger Tingsryds tränare Larry Pilut till smp.se.

– Vi lägger inget fokus på tabellen, utan fokuserar på vår prestation. Där handlar det om att värdera situationerna och ha en hög energi.

Västerås har tagit åtta trepoängare på de nio senaste matcherna och serietrean är nu bara tre poäng från andraplatsen i tabellen.

Ändå menar VIK att det finns mer att hämta.

– Vi har inte peakat ännu. Vi vill mer än det här. Och det vi har gjort fram till nu är att ge oss själva ett bra utgångsläge. Men det är ingen som kommer ihåg en serie efter halva tiden. Vi vill vara med och spela så länge som möjligt, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

Noterat:

» Tingsryd har Robin Olsson, Hannes Johansson och Filip Owesson på skadelistan. Dessutom finns frågetecken för Martin Réway som varit sjuk, skriver smp.se.

» Västerås saknar William Wikman på grund av skada. Jesper Appel följer inte med till Småland. Isac Skedung var extraforward senast men spelar från start ikväll. Samuel Ersson vaktar målet. Allt enligt vlt.se.