Svenska Spel

Efter Almtuna: "Hoppas vi kan släppa på bromsen"

Publicerad: 2017-03-06 23:11

Med en gnutta Filip Owesson och genom Niklas Rubins försyn tog Tingsryd hem segern mot Almtuna i premiären av slutspelsserien. Ett sent mål gav 1-0-och målskytten kan inte vara annat än nöjd, men inte med spelet.

– Nej i dag var det inget vidare spel, speciellt inte i första och andra perioden. Jag kan inte säga vad det är, om vi är spända eller om det är något annat. Samtidigt är Almtuna bra, riktigt bra. Vi får väl bara hoppas att vi i och med segern kan släppa lite på bromsen och köra på istället, säger Filip Owesson.

– Man kände egentligen hela matchen att Almtuna var det bättre laget, för så var det verkligen. Men vi krigar ändå, framförallt i tredje. Sen är det konstigt att vi efter att ha kastat bort ett läge i fem mot tre, plockar bra ett riktigt bra pp spel med flera bra chanser även innan målet.

Men även om det var ett sent powerplay som blev avgörande rent målmässigt så var det uppenbart vem som vann matchen åt Tingsryd i kväll.

– Niklas Rubin, han är ju fantastiskt bra, nästintill omänsklig. Han räddar de där situationerna man tänker är givna mål när du är där ute och det är inte en tokig egenskap att ha som målvakt. Det märks att han är inne i ett flow nu också.

Med segern hoppar Tingsryd upp på en tredjeplats i tabellen och ger sig själva en chans att ta sig mot toppen och förbi lagen med ett poängförsprång inför serien. Det är speciella matcher att spela enligt Filip, där man i stort sett inte har råd att förlora några matcher alls.

– Detta är min första erfarenhet av det här spelsystemet, men nu bättre än någonsin tidigare stämmer klyschan: En match i taget. Det kan så klart var att vi har råd att tappa poäng eller en match och klara det ändå, men då får det inte bli mot fel lag. Eller måste vi går helt rent, och så kan det ändå avgöras på målskillnad. Så som sagt, vi kan bara ta det en match i taget.

 
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB