Svenska Spel

Ordföranden har ordet

Publicerad: 2017-03-22 11:29

Säsongen 2016/17 närmar sig obönhörligen slutet för samtliga av TAIF:s lag. Från barn, ungdomar, juniorer upp till vårt representationslag.

Vänner och kedjekamrater sprids för vinden och i vissa fall ses de kanske aldrig igen. En ganska tragisk tid, när det på isen bildas klarvatten och ljudet från puckstudsarna och skridskoskären i Nelson Garden Arena börjar ebba ut. Serier har vunnits och förlorats. U16 elit förlorade tyvärr sin plats trots hårt slit, medan J18 räddade sin med ett riktigt strongt återkval. Vårt A-lag har återigen hävdat sig genom att få playoffspela mot SHL. Vem kunde tro detta för bara ett par år sedan? Vi TAIF:are har väldigt mycket att titta tillbaka på med en stolt blick. Jag kan ärligt säga att jag är riktigt stolt över vår förening! 

Men, och det finns ett men, var är publiken? 

Inte bara i Tingsryd tycks publiken svika laget i sitt hjärta, utan i hela Hockeysverige. Budgeten inför den här säsongen lades med erfarenhetsvärden. Den spetsades och drogs åt på sina ställen, med goda grunder. Kostnader skars och sponsorintäkterna höjdes och allt har följt budget väldigt väl. Ett exempel är Daniel på vår marknadsavdelning som har gjort ett beundransvärt arbete och uppnått den tufft ställda budget som fanns. Men publikintäkterna, där har vi gjort en rejäl missberäkning. Vi räknade med att vi skulle ha samma publikintäkter som förra året, borträknat de kvalmatcher som var det året. Tyvärr är vi inte i närheten att nå hit, vi har haft nästan 200 betalande mindre i snitt denna säsongen och det gör ca 800 000 kr mindre i intäkter.

Hur gör vi då för att kunna gå vidare från ett sådant tapp? Jo vi tar nya tag. Vi knyter näven i fickan återigen, som dom envisa TAIF:are vi är. Men var hittar vi minskade kostnader som kan uppväga något sådant? Det finns bara ett ställe. Vi måste skära rejält i vår största post, spelarbudgeten på vårt representationslag. Spelarbudgeten som redan är bland dom lägsta i Hockeyallsvenskan. Men ökar inte intresset att gå på matcherna istället för att i soffans bekvämlighet skåda med ena ögat, då blir det på sikt svårt, för att inte säga omöjligt att bedriva A-lagshockey på den höga nivå vi redan blivit så bortskämda med. Vi kämpar också redan idag med att försöka behålla våra egna talanger i ungdomsleden. Med försämrade möjligheter i junior- och A-lag kommer risken för ytterligare urvattning bli påtaglig. Från drygt 5,5 miljoner kronor kommer vi sänka vår spelarbudget till 4,5 miljoner kronor till kommande säsong. Många smärtsamma avsked kommer därför tvingas tas. 

Men de finns en lösning. Gå på matcherna! Framför allt, KÖP SÄSONGSKORT! Jag lovar här och nu, 20 procent av intäkterna som säsongskorten ger kommer oavkortat gå till att öka vår spelarbudget. Finns intresset att gå på TAIF, då finns också möjligheten att sätta ett konkurrenskraftigt lag på benen. Så nu är det dags! Ring Frida på kansliet (0477-551 80 eller mejla [email protected]), beställ ditt säsongskort för 2017/18 redan i dag och hjälp föreningen fortsätta sin resa mot nya mål. Utan er går det inte, så enkelt är det. Folk drar folk! Kan vi öka våra siffror kommer intresset hos andra tillta och vi kommer få en bubblande, kokande Nelson Garden Arena igen! Låt oss passera 1500 sålda säsongskort innan sommaren är över!! 

Med varma hälsningar
Ordföranden Johan Blomster
Tingsryds AIF

 
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB