Svenska Spel

Inför Almtuna: ”Vi måste göra skitjobbet först”

Publicerad: 2017-02-17 09:22

Efter förlusten mot Timrå senast är det i kväll dags för bortamatch mot Almtuna. Almtuna som just nu ligger på nionde plats i tabellen har bara en poäng upp till Vita Hästen på den åttonde platsen, vilken innebär fortsatt kvalspel. I samband med Timråmatchen presenterades även att tränare Magnus Sundqvist tecknat ett nytt två-årskontrakt med Taif.

Vad var det som gjorde att det blir ytterligare två år i Tingsryd och Taif?
–  Jag tycker att det känns bra och jag har hela tiden haft ett bra samtal med Taif. Klubben har en plan med verksamheten och är ärliga och sunda i tänket, vilket passar mig. Sedan trivs jag bra i både klubben och byn. Det var många saker som hamnade på pluskontot, därför blev det en förlängning och det känns rätt.
 
Jag förstår att det är fokus på slutet av denna säsongen som gäller, men jag antar att arbetet inför nästa säsong är i full gång?
– Jadå, vi är igång och pratar med alla spelare vi har i laget nu och utvärderar efterhand. Sedan tittar vi även på hur vi tänkt oss laget till nästa år, vilket i och för sig sker kontinuerligt. Vi tittar även på potentiella namn. Men hela den processen börjar ta ordentlig fart nu egentligen.
 
Om du ser tillbaka på Timråmatchen, där jag tycker att första och tredje perioden är riktigt bra, men vad hände i andra perioden?
– Jag tycker vi går ut och tar för oss i första perioden och visar att vi vill vinna. Sedan verkar vi göra det motsatta i andra perioden, där vi blir försiktiga och oroliga. Det är saknad av diciplin där vi har långa byten, och där vi inte spelar färdigt situationerna. I periodpausen inför tredje perioden fick spelarna sig en väckarklocka. Sen parkerar vi i Timrås zon i tredje perioden. Men man får inte falla igenom som vi gjorde i andra perioden. Det var det som grundlade förlusten. Sen måste vi ju även göra mer mål på de antalet skott vi hade i matchen. 
 
Är det något särskilt som ni har fokuserat på under veckans träningar?
– Nej, inte något speciellt direkt. Grabbarna kommer till träningarna och tränar bra och rejält. Vi måste hitta balansen mellan att vara väldigt disciplinerade på bortaplan där vi inte bjuder på så mycket, jämfört med på hemmaplan där vi bjuder på mer, och jag förstår inte varför det är så. Grabbarna måste förstå att det är playoff-status på matcherna som kommer framöver. Det hårda jobbet, skithockeyn och slitet måste komma som nummer ett nu, det fina spelet får komma i andra hand. Gör man skitjobbet först så kommer också det bra spelet som ett brev på posten. 
 
Hur ser du på matchen mot Almtuna på fredag och hur ser läger ut i truppen?
– Vi vet att det kommer att bli en tuff match, men vi har ju klarat sådana matcher tidigare så jag hoppas vi klarar det även mot Almtuna. Det kommer att behövas ett otroligt jobb, byte efter byte. Vi måste fortsätta agera på bortaplan som vi gjort tidigare för att ha chans att ta poäng.
 
– Oskar Holst, Emil Forslund och Adam Åkesson saknas på grund av skador. Oskar Carlsson är åter med i truppen.
 
Evelina Dahlfors-Robertsson
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB