Svenska Spel

Inför Troja: "Alla vill vinna"

Publicerad: 2017-09-01 12:07

TAIF gör sig redo för en kortare cup över helgen mot Troja, Oskarshamn och Vita Hästen. Under fredagen är det dags för det andra derbymötet under försäsongen mot Troja och Magnus Sundquist är laddad för match.

– Laget känns bra, det är samma fokus på träningarna som innan och alla vill prestera. Nu har det börjat bli lite mer vardag och den första isförälskelsen hos spelarna har väl lagt sig, men viljan finns där ändå, säger han.

Förlust mot Troja och seger mot Nybro är de två senaste resultatet, två matcher där TAIF öppnade bra men där de överlag inte presterade på topp.

– Jag ser det om rätt naturligt. Vi går ändå ut hårt i båda matcherna och leder med 2-0 och 3-0, och det gick kanske lite lätt. Jag skulle säga att vad som hände sen är rätt naturliga reaktioner så här under en försäsong och inget som oroar. 

Under träningarna har man för första gången denna veckan börjat titta på spel i powerplay och boxplay. Det är tidigt in i de spelformarna än, men Magnus ser gärna prov på vad de pratat där redan i kväll.

– Det ser gärna en förändring, men jag förväntar mig det inte. Vi har snackat lite lätt och har pekat ut några spelarna som får chansen och matchas mer i de spelformerna i kväll. Så får jag se att vi ligger rätt i linjerna är jag nöjd, mer än så stressar vi inte kring det.

De två senaste åren har det trots totalt sett strålande resultat gått lite mer trögt i just powerplay. Det är något de hoppas att råda bot på i år.

– För två år sedan var vårt powerplay helt acceptabelt, förra året var det inte alls bra. Jag tänker inte gå in på vad jag tror att det beror på, men en hel kan ligga hos mig. Vi sökte en hel del efter att få det spelet att funka och det kan ha varit att jag lade för mycket fokus på det, så det blev en belastning för spelarna.

– Samtidigt finns det inga regler för hur man ska gå till väga heller, det handlar mycket om spelarna också. Alla har sina idéer för hur man vill spela, nu får vi jobba tillsammans för att få det att funka. Enkelt och rejält, det är så jag vill se att vi spelar.

Efter matcher mot SHL- och Hockeyettanlag väntar nu två möten med Hockeyallsvenska motståndare under fredag lördag, något Magnus ser fram emot.

– Det ska bli riktigt kul att få spela två bra matcher mot två bra motståndare, hur det än går. Det är lag på vår nivå. Sen pratar många om revansch mot Troja och det skiter jag faktiskt i just nu. Jag vill inte vinna mot dem och se att vi inte spelar som vi ska. Att vårt spel fungerar riktigt, det är det viktiga, för än så länge är det bara försäsong.

– Sen vill jag så klart vinna, jag vill vinna i kväll, i morgon, mot Kallinge näst och så vidare. Alla vill vinna. 

Mot Troja vilar Hampus Melén och Emil Forslund från spel, men båda kommer att spela lördagens match. Simon Karlsson vilar fortfarande efter sina skada, där säger Magnus att det kommer ta ytterligare någon vecka innan han är på is, men man förväntar sig att han är igång igen ett tag innan seriestarten.

 
Daniel Wallin
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB