Svenska Spel

Efter Västervik: "Alltid tråkigt när säsongen är över"

Publicerad: 2017-03-15 15:41

Tingsryd säsong är över och den avslutades mot ett vilt kämpande Västervik som vann med 3-0, men som även dem fick se säsongen avslutad. Lagkaptenen Robin Olsson är trots förlusten nöjd med insatsen, likväl som med säsongen.

– Det har väl inte riktigt landat att det är över ännu. I går kändes det väl lite konstigt när man redan de var tvungen att säga hej då till vissa spelare som var tvungna att lämna tidigt, men samtidigt är det något man har varit med om så många gånger förut.

Västerviksmatchen slutade som sagt 3-0, där hemmalaget länge befann sig i förarsätet i sin drabbning mot AIK, där det verkade bli en målskillnadsaffär kring vilket lag som skulle få förlänga säsongen.

– Vi hade bestämt redan innan att vi skulle köra hela vägen in i kaklet och avsluta säsongen så bra som möjligt. Med facit i hand förlorade vi och Västervik var det mer spelförande laget, men samtidigt är det kanske inte så konstigt heller. 

Mot slutet av matchen hamnade Västervik i den konstiga situationen att de, trots en 3-0-ledning, fick ta ut sin målvakt i jakt på fler mål, detta då AIK i sin match mot Almtuna ledde så pass stor att de låg före Västervik i tabellen. Denna kamp var dock inget man från Tingsryds håll följde.

– Jag hade i alla fall ingen koll på vad som pågick mellan dem och jag tror inte att någon annan hade det hellre. Jag hade full fokus på vår match, men visst, när de tog ut målvakten fattade man så klart att de behövde fler mål.

Gällande båda matcherna har det vid sidan av spekulerats kring hur engagerade de lag som inte hade något att spela för skulle vara. Till dem har Robin ett enkelt besked.

– Jag hoppas verkligen att alla som spelar är så pass professionella att man gör allt man kan för sitt lag, så vad andra tycker och tänker i den frågan lägger jag faktiskt ingen större viktigt kring. Sen att det ser ut som det gör är väl inte så konstigt ändå, trots professionalitet. Det är ändå ett lag vars säsong är över och ett lag som krigar om vidare spel ute på isen.

Även om det är tätt inpå är Robin nöjd med säsongen i sin helhet när han tittar tillbaka. 

– Vi har som lag haft väldigt roligt hela året. Man ska inte jämföra säsonger mellan varandra, men det är så klart omöjligt att inte se på förra som var helt fantastisk. I år har vi haft några svackor som inte fanns då och efter jul har spelet varit tyngre. Men trots detta, då vi spelar i en liga med många bra lag, så är en sjundeplats och kvalspel mer än godkänt i min bok. 

– Jag är nöjd över alla killarnas slut och jobb. Man får trots detta inte alltid med sig resultaten, men det finns andra lag som har mer att fundera på att vad vi har tycker jag, så vi ska nog inte vara för deppiga. Trots detta är den sen så klart alltid tråkigt att säsongen är över.

För Robins del, liksom de andra med kontrakt över nästa säsong, väntar nu vila, innan de är igång med tärningen igen.

– Det är vår order, ordentlig vila så vi är redo för barmarksträningen igen sen. Hur hela det upplägget blir och när vi kör igång vet jag inte än, men nu är det bara tillbaka till ruta ett och se till att komma förberedda till nästa säsong.

 
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB