Svenska Spel

Inför Pantern: "Vi spelar för att vinna"

Publicerad: 2017-03-12 11:11

Med senaste förlusten mot AIK står det klart att hockeysäsongen tar slut på tisdag. Det förändrar inte det faktum att spelarna och tränaren Magnus Sundquist vill avsluta snyggt siktar därför in sig på seger i eftermiddagens match mot Pantern.

– Senaste matchen blev så klart lite av ett antiklimax. Efter starten mot Timrå där vi kände oss starka i början men det sedan gick som det gick, då hade vi revanschlust och kände att vi kunde ta AIK. Men när de får sina första mål, då är det som att glöden försvinner ur spelarna, och jag vet inte riktigt var de kommer ur faktiskt, säger Magnus Sundquist.

Match slutade 5-0 vilket gör att de nu är omöjliga att komma ikapp för TAIF med två matcher kvar. 

– Vi träffades alla i går och hade ett kort snack, inget om tidigare matcher utan hur vi vill ha det de sista två matcherna. Alla var överens om att vi vill avsluta bra för oss själva och för alla andras skull och vill hamna så högt upp i sluttabellen som möjligt. Det börjar med en seger mot Pantern.

– Man kunde kanske tro att träningen i går skulle vara avslagen och lugn när vi nu är i denna positionen, men det var fullt fokus vilket jag tyckte var väldigt kul att se.

Även om chansen till en förstaplats i serien är långt borta också för Pantern har de fortfarande en chans vid seger i sina två sista matcher, så det lär vara ett taggat Malmögäng som kommer till Nelson Garden Arena i kväll.

– Jag vill därför se fyra femmor som jobbar hårt, för vilka vi än möter de sista matcherna ska vi spela för att vinna nu.

– Jag kan faktiskt tänka mig att spelarna kan ha lite lättare för att släppa lös en match som denna. I bland har rädslan för att misslyckats varit stor hos vissa spelare och nu är inte det riktigt något att fundera över längre, så jag hoppas att de kör i kväll.

Sett till vilka spelare som ingår i truppen i kväll är det ingen skillnad mot senast.

– Adam Persson är borta med sin avstängning de sista matcherna och Niklas Enberg spelar inte heller. Han hade kanske kunnat vara med i kväll, men vi känner att vi inte vill riskera att han ska slå upp något nu de sista matcherna eftersom han har kontrakt nästa säsong också. Patrik Nilsson spelar heller inte dagens match.

 
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB