Svenska Spel

Inför BIK Karlskoga: "Kriga för poäng och seger"

Publicerad: 2017-02-09 19:47

Imorgon beger sig Tingsryds AIF till serietoppen BIK Karlskoga, det är alltså en bortamatch som väntar och tränare Magnus Sundquist tar inte lätt på morgondagens match.

 

Gårdagen slutade i en förlust på hemmaplan med 3-6 mot Modo. Magnus summerar matchen.

-Jag tycker att vi har bra koll på matchen men förlorar på dåliga beslut ute på isen. Det var likadant mot Björklöven och Oskarshamn och det är sura förluster när man spelar bra större delar av matchen men förlorar på grund av att vi är naiva och inte ödmjuka nog och det är sånt som måste tas bort. Jag tycker att vi gick ut med en intensivitet och agressivitet igår när och det stod 3-3 i matchen var det vi som hade övertaget och man måste vara lite mer ödmjuk i de kritiska situationerna där det inte går att chansa. Vi har spelat lite för optimistiskt stundtals kontra förra året och det har straffat sig, vi måste bli mer ödmjuka i den här delen på banan som gör att vi förlorat de senaste tre matcherna på ren dumdristighet. Det kanske inte alltid straffar sig men det har det gjort nu tre matcher där vi gett motståndarna en chans att vinna istället för att vara mer strikta och mer rejäla. Alla lag tar Tingsryds AIF på allvar och då får man inte bjuda på så här enkla möjligheter att göra mål.

Imorgon väntar alltså BIK Karlskoga på bortaplan, en tuff uppgift enligt Magnus.

- Karlskoga ligger i toppen av en anledning och de är storfavoriter så det går inte att åka dit och bjuda på någonting utan man måste spela strikt och rejält men ändå våga spela. Det är ett bra läge att åka och spela bra borta. Vi ligger tvåa eller trea i bortatabellen och sjua i hemmatabellen och det borde kanske ha varit tvärtom vilket också kan vara anledningen till att vi ligger sexa i tabellen nu och inte trea som v gjorde för bara två veckor sen. Det får man inte glömma bort och man måste påminna spelarna om att det inte är längesedan vi låg trea i tabellen men vi spelar naivt på hemmaplan och enkelt på bortaplan och vi måste gå ut och förstå att det inte blir en enkel uppgift. Visa att man vill hantera den här uppgiften bra, åka dit och slå i underläge och kriga för poäng och seger. Det går inte att åka dit och spela champangehockey och tro att man kan spela ut Karlskoga eller nåt annat lag heller för den delen.

Alla spelare är dessutom pigga och krya till morgondagens match.

 
Hanna Welander
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB