Svenska Spel

Efter Timrå: "På något vis tappar vi allt spel"

Publicerad: 2017-02-16 08:59

I måndagens hemmamatch blev det ännu en tung förlust hemma för vårt kära Tingsryd. Vår målvakt Niklas Rubin, som nyligen signerade ett nytt kontrakt med föreningen, berättar vad han tyckte om matchen mot Timrå och hur den gestaltade sig och varför han i ett tidigt skede bestämde sig för att stanna ännu ett år. 

Om man börjar med Timrå matchen Niklas, hur tyckte du den gestaltade sig? 

– Jag tycker vi börjar matchen riktigt bra, vi dominerar första perioden. Sedan händer något i andra, på något vis tappar vi allt spel som vi hade i första och Timrå tar över och både kvitterar och tar ledningen. Sedan tycker jag åter vi kommer in mer i matchen i tredje och skapar lägen men vi lyckas inte få in puckarna. Tyvärr så kan man väl säga att vi gav bort matchen i den andra perioden. 

Hur har träningarna sett ut efter matchen? 

– Tycker de har vart bra. I tisdags gick vi igenom matchen noggrant, sedan har vi haft två fartfyllda träningar på is. Det gäller för oss att studsa tillbaka och ta tre poäng borta mot Almtuna på fredag. 

Det är sju tuffa matcher kvar och därmed 21 viktiga poäng att spela om. Nu när det gått tyngre ett tag är detta något som märks i gruppen tycker du? 

– Nej, jag tycker faktiskt inte det. Vi har bra arbetsmoral, det känns som att alla tycker det är roligt att gå till jobbet. Alla i gruppen har ju som mål att gå till slutspel, så det är fullt krig i matcherna som återstår. Sedan är det en grym kamratskap i den här gruppen även vid sidan av isen. Jag tror att alla trivs väldigt bra. 

Du har redan bestämt dig för att spela i Tingsryd även nästa år, det känns som när man pratar med dig att det var ett lätt beslut. 

– Ja, dels rent hockeymässigt vill jag ge allsvenskan ett år till även om jag siktar högre upp i seriesystemet i framtiden. Men det klart, går vi upp i år så är det ju SHL som gäller. Sedan är det ju som jag har sagt innan, jag stortrivs utanför isen här i Tingsryd. Det är många goda kamrater i laget. Det är bara positiva känslor, 

Tingsryds AIF är en utomordentligt bra förening att utvecklas i både som spelare och människa.

 
Oskar Tinggren
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB