Svenska Spel

Inför Troja: "Det blir lite extra känslor"

Publicerad: 2017-08-25 09:34

Det har blivit dags för det första av flera derbymöten med Troja den här säsongen. Ovanpå äran i ett möte som detta kommer TAIF dessutom med en vinstrad på fyra raka segrar under sina träningsmatcher som de vill försvara.

– Jag tror att det blir lite extra känslor i en match som denna, även om det är en träningsmatch. Det är två nu allsvenska lag och det finns mycket tradition och historia bakom klubbarna. Det är bara positivt med lite extra krydda till träningsmatcherna genom möten som dessa tycker jag, säger tränaren Magnus Sundquist.

Tingsryd kommer senast från två matcher mot Karlskoga och Skövde, uppe i just Skövde. Två matcher Magnus totalt sett är nöjd med.

– Jag tycker att vi gör en gedigen insats mot ett bra lag som Karlskoga. Kanske gav vi bort några enkla mål, men det gjorde nog de också.

– Mot Skövde kändes det som att det fanns en känsla av att vi ”bara” mötte ett Hockeyettanlag, och det straffar sig lite för oss. Trots skador och spelar som försvann tycker jag ändå att vi ledde relativt komfortabelt, men hockeyn var lite opolerad.

Under träningarna har laget nu börjat leta sig ifrån det mest grundläggare de har gått igenom i början och tagit mer av ett helhetsgrepp runt deras spel.

– Vi började med försvarsspel, nu har vi tagit tag i hela konceptet, offensivt och defensivt. När det kommer till powerplay och boxplay har vi bara ritat på det än och gått igenom småsaker, det är något vi går igenom mer noggrant några matcher fram.

Kedjorna har under de flesta kedjorna sett relativt lika ut, med reservation för ersättningar vid skador och när vissa spelare vilat. Magnus menar att det kommer experimenteras en hel del till och flyttas runt spelare, men att han har en rätt bra känsla kring vilka han vill se spela tillsammans.

– Jag tycker att det är några formationer som har sett riktigt bra ut och jag vet att vi har många spelare som är trygga på sina poster. Alla kan ju inte spelar powerplay hela tiden, så nu gäller det bara att hitta kombinationer och roller som passar alla.

– Grunden har jag ändå klar i mitt huvud och jag har haft en tanke kring hur de ska spela sedan vi värvade flera av killarna, men var de sista brickorna landar är inte säkert ännu. Det är bara på ett fåtal positioner jag är helt säker än.

Vilar denna matchen gör Hampus Melén tillsammans med Victor Laz som är sjuk och Simon Karlsson.

 

Matchen spelas klockan 19:00 i Nelson Garden Arena under fredagen.

Vi ser gärna att ni ordnar med förköp av era biljetter, vilket ni kan göra via vår hemsida, för att vi ska slippa för stod köbildning utanför entrén.

Väldigt välkomna!

 
Daniel Wallin
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB