Inför: AIK väntar - och Kim Tallberg är tillbaka

21 november 2018 10:00

Ikväll ställs Tingsryd mot AIK och då är Kim Tallberg tillbaka i truppen efter att ha missat de tio senaste matcherna på grund av skada.


Tingsryd tog säsongens första bortaseger när man slog tillbaka Pantern med 3-0 i söndags. Hemma har laget också visat spirande form på slutet, även om det blev förlust mot serieettan Oskarshamn senast i Nelson Garden Arena.

Ikväll väntar match mot serietvåan AIK.

– Nu ska vi bygga vidare på Panternmatchen, spela Tingsrydshockey med ett bra försvarsspel och visa offervilja, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.

– AIK är ett duktigt lag som spelar bra ishockey och som förflyttar pucken snabbt. Vi måste försöka stänga till i mittzonen.

AIK förlorade mot Västerås med 4-1 senast och blev utan poäng i en match för blott andra gången den här säsongen.

– Vi gjorde inga mål. Västerås gjorde mål på sina chanser, de var ruggigt effektiva. Och (Lukas) Zetterberg fick lägena och han är bra på att göra mål. Men de har 22 procent i skotteffektivitet och vi har tre. Det är omöjligt att vinna då, säger AIK-tränaren Thomas Mitell till hockeypuls.se om den matchen.

Noterat:

» Tingsryd får tillbaka forwarden Kim Tallberg som missat tio matcher på grund av skada, skriver smp.se. Dessutom är det klart att tryout-forwarden Joakim Axman blir kvar resten av säsongen. Filip Owesson är skadad.

» AIK tappar backen Simon Fernholm jämfört med senast. På skadelistan finns sedan tidigare Johannes Jönsson, Alexander Deilert och Jacob Dahlström. Däremot blir det comeback för Anton Holm som inte spelade senast. Allt enligt hockeypuls.se.

» AIK:s Max Lindholm har gjort fyra mål på de två senaste matcherna.