Svenska Spel

Inför Rögle: "Mer tyngd och mer närkontakt"

Publicerad: 2017-08-10 14:33

Det är äntligen dags för säsongens första match, detta hemma i Nelson Garden Arena dessutom. Ovanpå det ska vi dessutom få se nya och tidigare spelare komma samman för att bevisa vilka som är det bästa grönvita laget, detta mot SHL-laget Rögle.

Tränaren Magnus Sundquist har haft sitt lag på is i runt en och en halv vecka nu och ser fram emot att äntligen komma igång med matchandet.

– Kul att vi kan möte ett SHL-lag, men en första match är en första så jag tror att både vi och våra motståndare kommer ha fullt upp med att komma in i allt. Så vilken nivå laget man möter är ifrån i den här första matchen spelar kanske mindre roll, säger han.

Så här tidigt in på säsongen finns det naturligtvis fortfarande massor att gå igenom och finslipa på träningarna, men Magnus säger att det ändå finns en hel del han vill se att spelarna har förstått under den korta tid de haft på is tillsamman.

– Vi har börjat gå igenom hur vi vil spela och agera, långt ifrån allt men jag vill ändå se att de anammar det vi har gått igenom. Det är framförallt agerandet i vår egen son, hur vi hjälper varandra och lite om vårt presspel som vi kommer börja gå igenom i dag och i morgon.

Inför säsongen har det pratat mycket om ett mer fysiskt och tyngre TAIF, det hoppas han också få se på isen redan nu.

– Jag hoppas det i alla fall. Det har åtminstone sett ut så på träningarna, lite mer tyngd och lite mer närkontakt. Jag ser gärna sådana tendenser i morgon.

Förutom de vanliga skavanker spelare kan dra på sig efter att de har fått på is är det inga spelare som kommer stå vid sidan på grund av sjukdom eller annat mot Rögle. Det är däremot några spelare som kommer vila på grund av andra anledningar.

– Jag vill att alla nya ska spela den här första matchen och det innebär att det blir några andra som inte spelar imorgon, men då spelar de näst match istället. De flesta spelare kommer att få stå åt sidan någon match under försäsongen, men vilka det blir mot Rögle får vi se.

 

Matchen spelas alltså hemma i Nelson Garden Arena, på fredag den 11/8 kl 19:00. Missa inte första chansen att se säsongens lag i action.

 
Daniel Wallin
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB