Richard Melkersson ny J20-tränare

8 juni 2018 16:12


Det blir en del omstrukturering i J-lagen. Micke Nilsson som under många år med framgång tränat TAIF:s J20 kommer framåt istället att axla ansvaret över J18 samtidigt som han kommer att ta ett helhetsgrepp över Hockeygymnasiet. Mer information angående denna förändring kommer framöver.

Det står idag klart att den nya tränaren för J20 blir Gävlesonen Richard Melkersson.

Richard har förutom en lång karriär som spelare i bland annat HockeyAllsvenskan hunnit med att vara tränare för Brynäs J20 under två säsonger, Mörrums J20 en säsong och nu senast som tränare i Sölvesborgs IK där han varit tränare under 4 säsonger men även hunnit med att axla sportchefsrollen under en period.

Richard säger själv att det känns som en ära att få bli en del av Tingsryds AIF:s tränarstab, hela orten andas hockey och föreningen lever verkligen upp till sina värdeord; stolthet, hjärta och tradition.

Richard har vid flertalet tillfällen besökt Nelson Garden Arena eller Dackehallen som den hette på den tiden och han berättar att han såklart har många minnen därifrån. Ett som etsat sig fast extra hårt är när han fick höra "Knallen i Dackehallen" inte mindre än 12 gånger. Han representerade då Olofström och de fick resa hem med gamnacke efter en förlust med 12-1. Han ser nu fram emot att ha den entusiastiska publiken i ryggen framöver.

Den tillträdande J20-tränaren beskriver sig själv som en saklig ledare som är nogrann med feedback, han kräver full koncentration i varje moment. Hockeyn på denna nivån är ingen social verksamhet utan alla ska förtjäna sin plats. Han vill främst se ett spelande lag som i mångt och mycket efterliknar A-lagets spel. När det gäller målsättningen för säsongen så ska varje match vinnas, därmed ska J20 även denna säsong vara med och tampas om platsen till superelit.

Vi hälsar Richard Melkersson varmt välkommen till Tingsryds AIF.