Svenska Spel

"Kul med en ort som brinner för hockey"

Publicerad: 2017-06-18 20:28

Nästa nyförvärv att presentera sig är Daniel Öhrn som förra säsongen spelade i norska Sparta Sarpsborg, där gjorde han 14 mål och 33 assist på 45 matcher. Daniel befinner sig i nuläget hemma i Timrå och kommer att flytta ner till Tingsryd för att ansluta till truppen runt den 20 juli.
Välkommen till Tingsryd och TAIF. Vad var det som gjorde att du valde att komma tillbaka till Sverige och allsvenskan samt skriva på för oss?
– Det var många olika saker som spelade in, men en stor anledning har varit att jag ska få en stor roll i truppen. Jag ska även få en offensiv roll i laget, vilket jag har haft under mitt år i Norge, men som jag inte hade i Timrå säsongen innan dess. Det känns jätteroligt att få den här möjligheten att spela i Tingsryd.
 
Hur skulle du beskriva dig själv, dels som person och dels som ishockeyspelare?
– Jag tycker om att umgås med familj och vänner. Jag är en positiv människa som gillar alla typer av idrott. Följer Premier League i fotboll och spelar väldigt mycket golf mellan träningspassen.
– Som hockeyspelare är jag hårt arbetande med bra spelsinne. Jag försöker att hela tiden göra mina medspelare bättre. En lagspelare som alltid jobbar hårt för laget.
 
Vilka förväntningar har du på kommande säsong, både personligt och för laget?
– För laget skulle det vara roligt att vara med och slåss om playoff-platserna och ta det så långt som möjligt. För egen del vill jag fortsätta att utvecklas positivt, vilket jag gjorde under förra säsongen i Norge. Jag ska göra mitt jobb så att laget når framgång.
 
Vad vet du om Tingsryd som ort och TAIF som förening?
– Jag vet att det är ett stort hockeyintresse i Tingsryd och det har ju också påverkat mitt val. Det är roligt att komma till en ort som brinner för hockeyn. Det är lite som här uppe. Timrå är ju inte heller så stort och vi har alltid haft rivalitet med Sundsvall, men hockeyintresset har alltid varit större i Timrå. Det är väl lite som det är mellan Tingsryd och Växjö Lakers.
 
Evelina Dahlfors-Robertsson
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB