Svenska Spel

Efter Modo: "Vi ger bort matchen till dem"

Publicerad: 2017-02-09 00:00

Det blev en 6-3-förlust för Tingsryd när de tog emot Modo hemma i Nelson Garden Arena under onsdagen. En förlust som en av målskyttarna, Niklas Johansson, ansåg var så väl ett steg framåt som bakåt.

– Offensiven var en klar förbättring men defensiven och arbetat med detaljer, att inte tappa puck i mittzon eller på blålinjerna, där var det inget bra. Varför är svårt att säga, det är något tränarna påminner oss om hela tiden, så väl under träning som under match, säger han.

– Och i dag är det speciellt tråkigt då jag tycker att vi är så pass mycket bättre än Modo spelmässigt. Det är sorgligt att vi ger bort matchen till dem för vi borde ha vunnit, eller i alla fall fått med oss poäng.

De senaste matcherna har det varit tvärt om, att defensiven i regel har funderat medan det är offensiven som felat. Varför det för tillfället verkar vara svårt att kombinera dem båda ger Niklas att han inte har något riktigt bra svar på.

– Ingen vill ju göra misstag och när man möter ett lag som Modo med många äldre, erfarna och väldigt smarta spelare så måste man ha fokus konstant. De var smartare än oss i kväll och därför vann de.

Tingsryd är för andra mågen denna säsongen inne i en negativ trend och Niklas säger att han känner igen sig, men att det ändå inte finns något klockrent sätt för att ta sig ur den.

– Det känns snarlikt som senast, även om jag tycker att vi genomgående spelade bättre hockey då. Nu är det lite mer upp och ner. Krigarinsatsen är det inget fel på, det är i detaljerna det sviktar.

– Det känns som att det är en seger som behövs helt enkelt, om inte annat för att säsongen inte ska vara slut om en månad. Vi vet att vi är ett duktig lag, men vi måste ta tag i spelet nu.

Det var inte heller alltid TAIF hade domsluten med sig i denna matchen, framförallt vid ett bortdömt mål.

– Jag tycker att det var solklart. Vi ska tydligen ha åkt in i målgården och stört, men nog åker deras målvakt ut och missar dessutom pucken, så jag vet inte riktigt vad han ville få det till. Men domaren dömmer och det var inte hans insats som vi förlorade på.

 
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB