Svenska Spel

Inför Timrå: "Vi är verkligen med i serien"

Publicerad: 2017-03-08 08:51

Efter segern hemma mot Almtuna beger sig nu vårt A-lag ut på en resa för att möta Timrå och AIK borta. Första nedsläpp på denna bortaturné sker uppe i Timrå imorgon 19:00. Vår tränare Magnus Sundquist delar med sig av sina tankar inför matchen. 

 

Först och främst, det måste kännas skönt att ge sig iväg på denna resa med en premiärseger i bagaget. 

– Absolut! Det var tre oerhört viktiga poäng. Almtuna var det bättre och drivande laget, framför allt i de två första perioderna. I den tredje tycker jag dock vi lyfte upp spelet lite högre i banan och fick till slut dit ett ledningsmål som blev ett segermål. 

Hur ser du på matchen imorgon? 

– Vi är laddade, vi är verkligen med i serien. Dock måste vi vara mer alerta och aggressiva på banan. Vi får heller inte släppa till så många målchanser bakåt, Rubin kan inte agera vägg hela tiden. I morgon ska försvarspelet vara riktigt noggrant från första nedsläpp tills matchklockan tutar efter 60 minuter. 

Timrå åkte på förlust i sin första match, är det en fördel eller nackdel för oss? 

– Det vet jag inte egentligen inte. De kommer ju vara revanschsugna och ge järnet på sina hemmaplan. Samtidigt är de ju piskade att vinna, medans vi kanske kan spela lite mer avslappnat. Vi vet såklart att Timrå är ett riktig bra hockeylag, men det är ju vi också. Denna säsong har vi också spelat väldigt bra borta, om man tittar på bortatabellen så placerade vi oss på andra plats. Så nog finns chansen och den hoppas jag att vi tar imorgon. Vi ska i alla fall ge allt för att ta tre poäng. 

Hur ser det ut på spelarfronten? 

– Niklas Enberg är fortsatt sjuk, alla andra är tillgängliga.

 
Tobias Elmér
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB