Svenska Spel

Inför AIK: "Vinna eller försvinna"

Publicerad: 2017-03-10 18:15

I kväll är det dags för ny match i Meca Hockey Race för motståndet står AIK på Hovet i Stockholm. Tingsryd kommer till match efter 8-4 förlusten mot Timrå i onsdags, AIK har två segrar i bagaget senast borta mot Pantern med 3-2. Då AIK leder kvalserien är det vinna eller försvinna som gäller för Tingsryd ikväll. Jag får en pratstund med tränare Magnus Sundqvist inför kvällens match.

Om vi börjar med Timråmatchen, hur skulle du vilja sammanfatta den?
– Det var en märklig match. Jag tycker att vi börjar matchen riktigt bra och det är vi som håller i taktpinnen de första tio minuterna. Sedan gör de 1-0 och 2-0 på tillfälligheter, och efter det så ändrar matchen karaktär. Timrå går sedan ifrån till en 4-0 ledning. Vi lyckades dock på nått märkligt sätt komma tillbaka och har reducerat till 4-2 innan periodpausen, och är med i matchen igen. Vi kände att vi kommer att göra något eller några mål till i de två återstående perioderna. Men istället släpper vi till en alldeles för lättvindigt chans och de får göra 5-2. I och med det punkteras matchen och luften ur ballongen igen. Besvikelsen var stor efter matchen hos killarna, vi har sagt att vi ska gripa vår chans mot AIK idag. 
 
Vad behöver ni göra för att vinna mot AIK och fortfarande ha chansen att vinna den här slutspelsserien?
– AIK är ju inne i ett bra stim, har vunnit mycket och har säkert ett bra självförtroende. Vi vet att man oftast kommer under press mot AIK i början av matcherna, så det gäller att alla är på tårna från början. Det kommer att bli en tuff match och det måste vi kunna hantera. Vi ska ta med oss starten från Timråmatchen då vi spelade riktigt bra, och ge oss själva chansen att vinna. Vi måste våga spela som vi har gjort mot AIK här tidigare. Vi har en ”go känsla” här i Hovet, vi vet att vi kan vinna här ikväll för det har vi gjort innan. Alla spelare vet vad som väntar oss ikväll och jag tycker att vi har ett jätteläge att vinna matchen.
 
Hur kommer du formera laget ikväll?
– Adam Persson kommer inte vara med då han fick matchstraff förra matchen, och är därmed automatiskt avstängd en match. Vi har bestämt att vi kommer att köra med fyra kedjor, där Nicolai Meier kommer att gå som center i en kedja. Vi kommer starta med fyra femmor som rullar på, sen får vi se om vi behöver gå ner på folk under matchen. 
 
Hoppas att alla kommer till Nelson Garden Arena på söndag oavsett hur det går i kvällens match mot AIK, då det kommer att vara ”kvalkronan” denna match. Vi ska visa vårt stöd till spelarna och tränarna, som har gjort en riktigt bra säsong. Men förhoppningsvis kommer det att bli ytterligare matcher i NGA, innan denna säsong ska summeras.
 
(Vi ursäktar att kvällens införtext kommit så sent)
 
Evelina Dahlfors-Robertsson
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB