Svenska Spel

Efter cupsegern: "Jag är på god väg tillbaka"

Publicerad: 2017-09-04 11:38

Två cuper, två cupsegrar. Det är facit för Tingsryd under en här försäsongen. Första segern i Skövde kompletterades efter helgen av ytterligare en i Ljungby, där både Troja och Oskarshamn besegrades.

Hannes Johannes var en pigg injektion i laget i båda matcherna i sin kedja tillsammans med Mikael Frycklund och Daniel Öhrn.

– Det var tuffa matcher båda två. Den mot Troja var kanske inte lika hetsig som den första hemma, men det märks att de är ett bra lag. Den svängde väl en hel del, ibland pressade vi dem och ibland pressade de oss. De hade bra tryck mot slutet, men då jagade de ju kvittering så det är inte så konstigt. Det är ju på bra målvaktsspel och försvar vi har vunnit de flesta matcherna de senaste säsongerna, säger Hannes Johansson.

– Även Oskarshamn är riktigt bra, de blir ett topplag i Hockeyallsvenskan skulle jag tro. Vi försökte spela enkelt i egen zon och sticka på kontringar och gör det ganska bra tycker jag. Vi hamnar så klart under en del press även den här matchren, men då var det skönt att Ljunggren (Andreas) fick gå in och storspela.

Även för egen del tycker han att det kändes bra. Den tredje platsen mellan Frycklund och Öhrn har roterats friskt på, men nu har han alltså spelat två matcher i rad med dem.

– Det känns bra. Mot Troja gick det bra för oss och vi skapade flera lägen och gjorde ett mål i powerplay också. Jag kunde gjort något mål själv också med de lägena jag hade, men så länge vi skapar chanser är jag inte orolig. Mot Oskarshamn blev det powerplaymål igen och i förlängningen var det fyra mot tre, ett skott som satt bra i krysset. Det är kul när de går in.

– Om jag ska fortsätta spela med Mikael och Daniel vet jag inte, det får vi helt enkelt se. Men från min sida tyckte jag att det kändes väldigt bra.

Ser man på Hannes under matcherna är det uppenbart att det är samma kille som innan sjukdomen förra säsongen som är tillbaka. Själv tycker han också att han upplever en stor skillnad.

– Jag är absolut på god väg tillbaka. Sjukdomen är helt borta, men det är klart att jag fortfarande kan bli lite trött då jag missade en hel del fysträning förra året. Men det känns bättre och bättre och nu i helgen tyckte jag det kändes väldigt bra till och med.

 
Daniel Wallin
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB