Svenska Spel

Efter BIK Karlskoga: "Ingen hade väntat sig tre poäng"

Publicerad: 2017-02-11 07:50

Igår kväll fick Tingsryds AIF med sig tre poäng mot serietvåan BIK Karlskoga på bortaplan. 1-2 blev resultatet och en av de två målskyttarna var Niklas Enberg. 

- Det känns jätte bra och alla är jätte glada över tre poäng. Det var en viktig seger för hela gruppen. Det var nog egentligen ingen som hade förväntat sig att vi skulle ta tre poäng men vi gick ut och krigade direkt efter första nedsläppet. Vi gjorde jobbet som behövdes och jobbade över hela banan. Vi kom bättre ut i egen zon och kunde skapa lite anfall till skillnad från de senaste matcherna som vi förlorat så det var en stor skillnad i denna matchen. Det första målet är jätte viktigt att få, det gör det lättare att spela. 

I föregående inlägg säger tränare Magnus Sundquist att laget ligger tvåa eller trea i bortatabellen och sjua i hemmatabellen och Niklas ger sin förklaring till varför det kan ha blivit så. 

- När man spelar borta så kan man spela lite mer grishockey och man behöver inte spela något skönspel och visa upp underhållning vilket gör att det kanske är lättare att kriga sig till poäng och man måste vara effektiv när man får lägen precis som vi var i denna matchen. 

Nu återstår endast åtta matcher i grundserien men Niklas känner ingen press med så få matcher kvar i en så pass jämn tabell. 

- Det är nu det roliga börjar. Det ska vara lite pirrigt men man ska inte känna någon press utan mer njuta av stunden. Jobbar man hårt och åker mycket så är det lättare att spela och så tror jag att de flesta känner. Det är bara att åka ut på isen och njuta. 

På måndag väntar Timrå på hemmaplan i Nelson Garden Arena. 

- Kan vi fortsätta som vi gjorde mot Karlskoga med samma arbetsinsats och komma ut ur egen zon med fart och få pucken lite mjukt och hålla i den så tror jag att det kan bli en bra match på måndag med stora vinstmöjligheter. 

 
Hanna Welander
 

Copyright © 2015 Tingsryds AIF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB