Mathieu Tousignant klar för Tingsryd

3 april 2017 17:59

TAIF har gjort klart med sitt tredje nyförvärv och sin andra forward inför den kommande säsongen. Det handlar om spets framåt då vi har signat med den kanadensiske centern Mathieu Tousignant.


Mathieu Tousignant kommer senast från den tyska DEL2-klubben Ravensburg Towerstars. Där har han spelat de två senaste säsongerna och var förra säsongen deras poängbästa spelare med 45 poäng (17+28) på 45 matcher. Året innan det blev det 46 poäng (21+25) på 38 matcher, ett år då laget även gick så långt som till semifinal i ligans slutspel.

– Han kan spela både center och vinge, men vi har värvat in honom som center. Mathieu gjorde bra ifrån sig redan under tiden i AHL och har gjort det riktigt bra i Tyskland de senaste åren och nu ser han chansen att komma och visa upp sig i Sverige för att ta nästa kliv i karriären här, säger klubbchefen Tomas Bergstrand.

Kontraktet är skrivet över ett år och Tomas menar att laget har fått tag på en spelare kan göra både det ena och det andra på isen.

– Han kan absolut producera poäng, både göra mål och lägga fina passningar, och det hoppas vi så klart på. Men han är även en riktig tuffing som utan att tveka kan gå in och spela ett riktigt fysiskt spel när det krävs.