Intervju med Isak Hellerstedt
Publicerad: 2024-03-19
Resan från att komma till Tingsryd som 16 åring och ta sig till a-laget.

Solens strålar skiner in genom omklädningsrummet och jag väntar denna dag på en av lagets yngsta spelare, Isak Hellerstedt. Rummets väggar har bevittnat stora namn komma och gå. I periferin kan man se en ung man skrida mot sin plats för att plocka ihop sina saker inför kvällens bortamatch mot Södertälje. 

Även om stora delar av laget har blivit sjuka känner sig Isak och laget hoppfulla inför bataljen. Isak blickar mot mig mellan ett välplacerat skämt från Valdemar Vesterlund och fnissar. Tanken slår Isak att bussen måste rulla snart och intervjun måste genomföras. Vi joggar bort mot ett tomt rum för att få tystnad från omgivningen. 

Vad har TAIF betytt för dig och din karriär?

Isaks ögon lyser upp när han förklarar att TAIF har betytt väldigt mycket för han. 

–När jag kom hit så var jag inte helt utvecklad som hockeyspelare eller som person. Jag var liten och tanig om man säger så, berättar Isak. 

Isak Hellerstedt kom hit under corona säsongen 20/21 från HA74 från Sävsjö. Där han inför gymnasiet ville testa sina vingar utanför sin hemort. Hans första säsong var inte så lång på isen då den avbröts av pandemin. Detta ledde dock till att det gjordes stora framsteg på gymmet och löparspåren 

–Från att jag kom hit så var jag inte så uppbyggd fysiskt, dock bestod stora delar av mitt första år av fys, förklarar Isak.

När säsongen gick mot sitt slut började bevis på hans hårda arbete på gymmet synas. Isak hade gått upp hela 13 KG! under sitt första år i laget. 

Isak fortsätter med att även förklara att det inte bara varit en fysisk resa, utan även med sin teknik och som spelare på isen, som han har gjort en resa i klubben. Han förklarar även att hans utveckling inte skulle varit möjlig utan Mattias Bergström i sin roll som J18 tränare. Där Isak underströk att “han körde en jävla massa fys med oss”. Isak berättar även att Mikael Nilsson (HG ansvarig) och Larry Pilut är två andra personer som betytt mycket för vem han är i Tingsryd.

Under de första uttagningarna imponerade Isak så pass mycket på isen, att Mikael Nilsson direkt efter ett ispass gick in i omklädningsrummet och klargjorde för Isak att han skulle få en plats om han accepterade erbjudandet. Han tog erbjudandet.

Vad tror du TAIF betyder för orten Tingsryd?  

–TAIF betyder oerhört mycket för orten och många här i Tingsryd vet vad hockey är och vad det innebär. Många har barn i klubben eller engagerar sig själva. Under mina tre år här har jag helt klart märkt klubbens betydelse, jag tror att hockeyn och Tingsryd är sammanflätade, berättar Isak engagerat. 

Vad tror du din resa inom föreningen betyder för ungdomarna?

–Jag tror att min och även många andra juniorers resa får ungdomar att tro på sig själva och vilja lyckas inom föreningen. Att man visar att det faktiskt går att gå hela vägen genom leden, berättar Isak. 

Isak berättar även att det är ett bra kvitto för föreningen att det på senare tid varit många som tagit stora kliv och att vissa fått A-lagskontrakt. Att saker görs rätt inom ungdomsleden. Dessa framsteg tror Isak kommer skapa en eftertraktad känsla kring att vilja spela inom TAIF.  Där han tror många i framtiden vill söka sig hit för att gräva guld och lyckas. 

Vad är bilden av Tingsryd och dess hockey du hade innan du bosatte dig här?

–Som bortalag var man aldrig riktigt taggad att ta sig hit och spela match. Allt jag trodde “staden” erbjöd innan var hockey och Börjes, förklarar Isak Hellerstedt. 

Han fortsätter även med att berätta att han inte hann möta TAIF så många gånger som ungdom. Han förklarar dock att när han pratat med sina kompisar så förklarar de att TAIF är ett starkt lag som man som bortalag sällan vinner mot i ungdomsled. Att man tycker det är tråkigt att möta så starka lag som inte släpper iväg poäng lätt. Isak fyller även i med “olikt A-laget, det vill säga” med lite glimten i ögat. 

Vad är ditt bästa TAIF minne?

–Mitt mål mot Västervik i play outen, helt klart. Det var ett viktigt mål i en viktig match, sen att det var mitt första mål i A-laget är bara en bonus, berättar Isak uppspelt. 

isak heller

Hur har det känts att komma upp som junior i Tingsryds AIF?

–Det har känts väldigt bra. Jag har haft turen att ha Amadeus (Liljegren-Rungegård) med mig hela tiden så vi har hjälpt varandra. Alla har varit snälla mot mig, berättar Isak. 

Isak avslutar intervjun med att uppmana folk som ska söka gymnasiet att söka till Tingsryd, för det är ett av han bästa val han har gjort.