annons
Just nu: 7 besökare online

Viktor Fasth med mot Örebro

Petter Nilsson inför TAIF Örebro.

Det massmediala intresset runt Viktor Fasth på dagens träning var enormt. Radio, TV och övriga medier flockades runt isen idag. Det är först då man förstår hur stor Viktor Fasth är som hockeymålvakt. Att han väljer just Tingsryds AIF är förstås till största delen Anders Gustavssons förtjänst. Det var han som en gång upptäckte honom och tog honom till TAIF.

Viktor Fasth spelade i Tvåstad Cobras och jag kommer ihåg att det laget blev utspelat i nästan varje match men målvakten var suverän. Anders Gustavsson och Roger Waldemar åkte runt och kollade in honom om han kunde vara något för TAIF säsongen efter. I en match mellan Borås och Tvåstad där Viktor Fasth ensam vann matchen genom att rädda 51 skott och hålla nollan. Precis efter den matchen ville man signa upp honom för TAIF.  Men han var starkt ifrågasatt som målvakt av läktar-coacherna i Dackehallen. Första säsongen var också skadefylld, men sedan gjorde han två kanonsäsonger innan han lämnade för allsvenskan och sedan elitserien. Nu är han en världsmålvakt och hade inte NHL lockouten blivit av hade han debuterat för Anaheim redan i höst.

Värvningen är i första hand för 5 matcher. Sedan kommer han troligen spela i elitserien. Värvningen är helt finansierad av sponsorer. Det var inget svårt att få den affären att gå i hamn när sponsorerna fick veta att det rörde sig om just Viktor Fasth. Nu har publiken i Nelson Garden Arena möjligheter att se en världsspelare redan på söndag mot Örebro

Välkommen tillbaka till TAIF Viktor.